Malpraxis-gyanu: belehalt a gyomorszűkítésbe

Malpraxis-gyanu: belehalt a gyomorszűkítésbe

Egy, évek óta Németországban dolgozó, 45 éves nagyszebeni nő az elmúlt időszakban túlságosan elhízott, s úgy gondolta, a fogyást a legegyszerűbben gyomorszűkítéssel oldhatja meg. A műtétet Aradon végezte el egy magánklinikán dr. Viorel Dejeu nagyváradi orvos, aki engedéllyel dolgozik itt.
A 3500 euróba kerülő műtét után a nő tovább utazott Nagyszebenbe, de már az úton sem érezte jól magát, fájdalmai egyre erősödtek. Beszélt telefonon orvosával, aki saját bevallása szerint azt javasolta, térjen vissza Aradra ellenőrzésre, de a beteg nem akart. Végül elviselhetetlen fájdalmakkal, július 30-án bevitték a nagyszebeni sürgősségi kórházba, ahol azonnal újraműtötték. Ezt követően jobban érezte magát, kikerült az intenzív osztályról, de az elmúlt napokban újra fájdalmakra, rosszullétre panaszkodott. Most hétfőn kómába került, és már nem tudták megmenteni az életét.
A család malpraxisra gyanakszik, szerintük az orvos Aradon nem végezte el a szükséges, előkészítő analíziseket, és „csak a pénz érdekelte”. Az Aradi Orvosi Kamara vezetője, dr. Titus Ududec azt nyilatkozta a Mediafaxnak, hogy vizsgálatot indítanak, s ebbe bevonják nagyváradi kollégáikat is.
A nagyszebeni orvosok szerint fertőzés lépett fel, ez vezetett súlyos komplikációkhoz, magas lázhoz, tüdőembóliához, majd a nő halálához. Állítólag egyik lábában keringési zavarokkal küszködött, tilos lett volna megoperálni.
Dejeu a Mediafaxnak azt mondta, nem érzi magát bűnösnek, a beteggel közölte a beavatkozás veszélyeit, állítja, a megműtötteknek csupán 1-3 százalékánál léphetnek fel komplikációk. A gond ott szokott keletkezni, ahol leszűkítik a gyomrot, ezért életbevágóan fontos, hogy mihamarabb diagnosztizálják a problémát, magyarázta Dejeu.
Hogy Dejeu Aradon melyik magánkórházban végezte a műtétet, a hírekben nem szerepel. Mi utánanéztünk, s az biztos, hogy a MedLife Genesys-ben dolgozott, ez fenn van a kórház honlapján.
Most várják a törvényszéki orvos jelentését.

Categories: Aktuális, Slider