Kigyulladt a szombathelyi iskola tetőszerkezete

Kigyulladt a szombathelyi iskola tetőszerkezete

Rettentően rosszul rajtolt a vakáció utáni iskolakezdés a Szombathelyi (Sâmbăteni) Általános Iskolában. Ma, a tanítási idő alatt a felforrósodott kémény lángra lobbantotta a fából épült tetőszerkezetet. A pedagógusok a kb. kétszáz gyereket sikeresen kimenekítette az épületből, sérülés nem történt.
A tűzoltók hamar kiérkeztek és megfékezték a lángokat, a tetőnek csak egy része pusztult el, közölte a newsar.ro. Csakhogy, kényszerűségből a tűzoltók is gyarapították a kárt, az oltásra használt víz jelentős része a tantermekbe csorgott. Ioan Turcin ópálosi polgármester a portálnak azt nyilatkozta, leghamarabb pénteken térhetnének vissza a diákok az osztálytermekbe. A károkat tekintve ez túlzott optimizmus.
A tűzoltók első vizsgálatai alapján a iskola két, fatüzelésű kanzánját túlfűtötték, a vezetékekben 90 C-fokos (!) víz keringett, ami még ilyen hidegben is indokolatlan. A kazánokból kicsapó lángok felforrósították a kéményeket, így gyulladt meg a tetőszerkezet.
A szombathelyi iskola decemberben már bekerült a sajtóhírekbe, mert akkor dermesztő hidegben, kabátban, kesztyűben dideregtek a gyerekek, nem véletlenül tartottak rövidített órákat és szüneteket.

Categories: Aktuális, Slider