Arad egyetlen magyar színháza újabb díjat hozott

Arad egyetlen magyar színháza újabb díjat hozott

A Legjobb Színpadi Zene díját nyerte el Éder Enikő és Borsos Pál az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a szegedi MASZK Egyesület koprodukciójában létrejött TÜNDÉRI című minimál-szürreál musical zenéjéért, a 23. ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon. A huszonharmadik alkalommal Nagybányán megrendezett szemlén a három színház koprodukciói, a Tündéri minimál-szürreál musical és a Sex, drugs, gods &rock ’n’ roll című radikális stand up tragedy voltak az egyedüli magyar előadások. A fesztiválon többek között román, bolgár, belga, ukrán és francia társulatok vettek részt.
Az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a szegedi MASZK Egyesület közös produkciója Theo Heghelegiu Tündéri című román kortárs drámájának alapszituációja két férfi evilág és túlvilág közti egyensúlyozása. Az előadás szereplői Harsányi Attila, Tege Antal és Éder Enikő, zenéjét Éder Enikő és Borsos Pál szerezte, rendezője Tapasztó Ernő.
A Tündéri színpadra állításáért 2013-ban Tapasztó Ernő nyerte a legjobb rendezésért járó díjat a XVII. Nemzetközi Davila-Interfest Stúdiószínházi Fesztiválon, Piteşti-en. A Tündérit akkor összesen három kategóriában jelölték díjra: legjobb előadás (a fesztivál nagydíja), a legjobb díszlet és a legjobb rendezés.
A Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című produkcióban nyújtott alakításáért egyébként Harsányi Attila a tavaly Sepsiszentgyörgyön megrendezett ATELIER Fesztiválon elnyerte a Legjobb Férfi alakítás díját.

Aradi Kamaraszínház

Categories: Életstílus, Slider