Élőben közvetítette, ahogy betör a PSD székházába

Élőben közvetítette, ahogy betör a PSD székházába

Egy 35 esztendős férfi betört Aradon a Városházával szemben található PSD-székházba, tettét online egyenesben közvetítette. Több helyiségbe bement, hagyott egy cédulát, hogy ott járt, leszedte a román zászlót a falról, majd jelentkezett a rendőrségen és feladta magát. A zászlót átadta.

Tettét azzal magyarázta, hogy a Központi Választási Iroda (BEC) megtagadta az Egyesült Jobboldal Szövetség (ADU) bejegyzését.

A legfelsőbb bíróság azonban jóváhagyta kedden a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Népi Mozgalom Pártja (PMP) és a Jobboldal Ereje összefogásával létrejött Egyesült Jobboldal Szövetség (ADU) megalapításáról szóló megállapodás iktatását.

Az ADU közleménye szerint a legfelsőbb bíróság helyt adott a fellebbezésüknek, amelyet a Központi Választási Iroda (BEC) korábbi elutasító döntése ellen nyújtottak be. “A legfelsőbb bíróság ítélete is bizonyítja, hogy a BEC korábbi határozatát a PSD által ellenőrzés alatt tartott, demokráciaellenes politikai többség befolyásolta, de az Egyesült Jobboldal Szövetség választásokról való kizárását célzó kezdeményezésük elbukott” – fogalmaztak.

Fotó: archív

Categories: Aktuális, Slider