Üdvözölte az első aradi ifjúsági kórustalálkozót az RMDSZ polgármesterjelöltje

Üdvözölte az első aradi ifjúsági kórustalálkozót az RMDSZ polgármesterjelöltje

Hagyományteremtő szándékkal, első ízben szervezte meg május 25-én, szerdán az Aradi Gyermek- és Ifjúsági Kórustalálkozót az aradi Kölcsey Egyesület. Megyeszerte 11 iskolából jelentkeztek kórusok, összesen 111-en léptek fel a belvárosi Páduai Szent Antal tiszteletére felszentelt római katolikus plébániatemplomban.
A rendezvényen jelen volt, és a kezdeményezéshez gratulált Bognár Levente alpolgármester, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség aradi polgármesterjelöltje. Beszédében kiemelte, hogy a kisebbségben, sok helyütt szórványban élő magyar közösségeknek az anyanyelvű oktatás mellett a zenei anyanyelv is a megmaradás egyik kapaszkodója. „Külön örömmel tölt el bennünket, hogy a minorita templom ad helyet ennek a rendezvénynek, hiszen ez nem csupán a katolikus hívek lelki támasza, hanem az egész az aradi magyarság szellemi központja, amelyet elődeink nemcsak Isten dicsőségére, hanem a tizenhárom vértanú emlékére is emeltek” – fejtette ki Bognár Levente.
A kora estébe nyúló kórustalálkozón felléptek az aradi Csiky Gergely Főgimnázium énekkarai, az ágyai pedagógusok kórusa, az Erdőhegyi Általános Iskola Fáy Szeréna Kórusa, a Kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola kórusa, a nagyzeréndi Tabajdi Károly Általános Iskola kórusa, a Simonyifalvi Simonyi Imre Általános Iskola kórusa, valamint Vadászról Szabó Viktória, Szabó Hunor, Puskás Balázs József és Szalók Antónia Mária egyéni fellépők.

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye

Categories: Életstílus, Slider