II. Erdőhegyi Iskola Kupa

II. Erdőhegyi Iskola Kupa

Idén is megrendezésre került, május 20-án az Erdőhegyi Iskola Kupa. Csapatok érkeztek Ágyáról, Nagyzerindről, Simonyiból, Székudvarról, a kisjenői Mihai Veliciu Elméleti Líceumból (a csapatot a megnyitón Gagea Ioan aligazgató képviselte), valamint testvériskolánkból, Kétegyházáról.
A csapatok vezető tanáraik – Brînduşe Flavius, Faur Marian, Hipszki Erzsébet, Nan Ioan, Rus Ciprian, Szabó Attila, Téglás Róbert- kíséretében tíz órára érkeztek meg iskolánkba. Minden csapathoz csatlakozott iskolánkból egy-egy kísérő pedagógus, Biró Margit, Biró Orsolya, Csáki Margit, Gál Éva Gabriella, Hevesi Laura, Husăsan Mădălina és Pusztai Matild személyében.
A megnyitón Sime Judit igazgató és köszöntötte a vendégeket és a versenyzőket, majd iskolánk mazsorettjeinek bemutatója következett. Kis pom-pom táncosaink negyedik osztályosok, Gál Éva Gabriella tanítónő oktatta őket táncukra, amellyel nagy sikert arattak.
A táncot követően Nagy Gabriella, a kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola igazgatónője köszöntötte az egybegyűlt sportolókat, megköszönve a meghívást. Bíró Zoltán, támogatónk, a Szövetség Erdőhegyért Civil Szervezet nevében üdvözölte a megjelenteket, mindekinek sikeres versenyzést kívánva. A megnyitó végén, Pálfi András szervező tanár ismertette a verseny menetét és kitartó, sportszerű játékra buzdított mindenkit.
A csapatok négy versenyszámban nevezhettek be. Délelőtt a fiúk futball-mérkőzései zajlottak. Az ebédszünetben minden csapat uzsonnát fogyasztott, majd következtek a lányok kézilabda-mérkőzései, végül a fiú és lány kosarasok léptek pályára.
A díjkiosztón Sime Judit igazgató oklevéllel és emlékéremmel jutalmazta a kísérőtanárokat az egész nap megnyílvánuló sportszerűségért, megköszönve a részvételt és a csapatok felkészítését.
Az első három helyen végzett csapat kupát és oklevelet, a legeredményesebb játékosok, , valamint a legjobb kapusok, oklevelet és emlékérmet kaptak. Pálfi András szervező, testnevelő tanár adta át az elismeréseket, Bíró Orsolya, Pusztai Matild és Szilasi Ildikó pedagógusok segítségével, gratulálva minden csapatnak és a kollégáknak.
A futballozó fiúcsapatok közül az Ágyai Olosz Lajos Általános Iskola vitte el a kupát, másodikok lettek az Erdőhegyi Általános Iskola focistái, a harmadik helyen a Nagyzerindi Tabajdi Károly Általános Iskola sportolói végeztek. Fociban a legeredményesebb játékos: Milák Ferenc (Erdőhegyi Általános Iskola). A legjobb kapus címet Baróti Mihály (Ágyai Olosz Lajos Általános Iskola) kapta meg.
A kézilabdázó lányok közül a székudvari Iustin Marşieu Általános Iskola csapata bizonyult a legjobbnak, második lett a Simonyi Imre Általános Iskola, harmadik az Erdőhegyi Általános Iskola. A legeredményesebb kézilabdázó Moţ Georgiana, és a legjobb kapus Ababei Cătălina lett (a Iustin Marşieu Általános Iskola diákjai).
A kosárlabdázó fiúk csapatai közül első helyen végzett a székudvari Iustin Marşieu Általános Iskola, második lett az Erdőhegyi Iskola, harmadik a Simonyi Imre Általános Iskola. A legeredményesebb játékos Scurtu David volt, a székudvari iskola tanulója.
A kosárlabdázó lánycsapatok közül az arany kupát az Erdőhegyi Általános Iskola szerezte meg, második lett a simonyifalvi Simonyi Imre Általános Iskola csapata. A legeredményesebb kosárlabdázó lány: Milák Beatrice (az Erdőhegyi Általános Iskola tanulója) volt.
Az eseményről készült összefoglalót megtekinthetik a Youtube-on, Sime Ioan Sorin tanár úr szerkesztésében, aki megörökítette fotóin és filmjein az eseményeket, a megnyitótól a díjkiosztásig.
Köszönet támogatónknak a Szövetség Erdőhegyért Civil Szervezetnek és Bíró Zoltánnak a hozzájárulásért, köszönet mindazoknak akik munkájukkal, hozzáértésükkel és kitartásukkal lehetővé tették a III. Erdőhegyi Iskola Kupa megszervezését! Köszönjük a sportolóknak és kísérőtanáraiknak, hogy megtisztelték jelenlétükkel iskolánkat!
Sime Judit

erdohegyi kupa2

Categories: Aktuális, Slider