Bélárkos idei bevételének háromszorosát költötte szemétkukákra

Bélárkos idei bevételének háromszorosát költötte szemétkukákra

Bélárkos (Archiş) szocdemes (PSD) polgármestere csődbe vitte az általa irányított települést, miután 670 000 lejért 760 utcai szemétkukát vásárolt. Az összeg a település 2017-es bevételeinek a háromszorosa.
A news.ro információi szerint Nicolae Valea polgármester a műanyag utcai kukákhoz oszlopokat, rögzítő fémszalagokat is rendelt, természetesen közbeszerzési pályázat nélkül. Az ügy sava-borsa, hogy a község a hozzá tartozó falvakkal együtt mindössze 20 km utcával, és 640 házszámmal rendelkezik. A lakosok száma 1500. Vagyis több a kuka, mint a ház.
A polgármester furcsa módon a CCFR Rt. vasúti cégtől rendelte egyszerű telefonbeszélgetés során a kukákat, ezeket 2013-2015 között szállították le, Bélrákos azonban az összegből mindössze 206 000 lejt fizetett ki. A beszállító pert nyert a község ellen, amelynek adóssága a kukákért, a késedelmi kamatokkal együtt már 900 000 lejnél tart, a telpülésnek nincs pénze az alkalmazottak bérére sem. A polgármester szerint átverték, a CCFR Rt. kétszer annyi kukát küldött, mint amennyit ő rendelt. Telefonon.
A község folyószámláit zárolták, folyik ellene a végrehajtás.

Categories: Aktuális, Slider