Csúcsra járatott tömegközlekedési bunkóság Aradon

Csúcsra járatott tömegközlekedési bunkóság Aradon

Kis naiv aradiak azt hittük, hogy ismerjük a kerületek, városrészek nevét. Gáj, Pernyáva, Séga, Kádastelep, Újarad stb. A helyi közlekedési vállalat (CTP) azonban minden áron meg akar győzni bennünket, hogy a paletta sokkal tágasabb.

A kizárólag használtan vásárolt buszokról, villamosokról bunkóságból és lustaságból nem tüntetik el a német, osztrák célállomásokat. A dolog nem pénz kérdése.
Figyelemé. Mert mekkora munka lenne, például, a Zimándra közlekedő buszon Hörsterfeldet Zimandul Nou-ra cserélnie a sofőrnek? A Dienstfahrt-ot (=garázsmenet) Aradul Nou-ra, vagy akármire?
Semekkora.
Ceauşescu idejében is franckarika kis számokkal jelezték a járatokat. Akinek módosítania kellene a kommunista rendszeren, az nyilvánvalóan autóval közlekedik, negyed évszázada nem szállt fel tömegközlekedési járműre.
A mellékelt paletta csupán része az egésznek, még háromszor ennyi példát sorolhatnánk, illusztrálva a CTP utasorientáltságát. Mert ugyebár a fenti táblák este megvilágíthatóak, az utas azonnal látná, melyik busz, villamos érkezik.

Vajon ha nem Németországból vásárolnának lepukkant járműveket, hanem speciel Debrecenből, Miskolcról, Budapestről, akkor is maradnának az eredeti célállomások?

(ij)

314

315

Categories: Életstílus, Slider