Tessék megkapaszkodni: három évig aszfaltoznak 17 kilométert

Tessék megkapaszkodni: három évig aszfaltoznak 17 kilométert

Az Arad-Felnak közötti út Arad, Románia és az Európai Unió egyik szégyene, hisz a 17 kilométeres szakasz évek óta kátyús, a felújítás rendre halasztódik. Ma Adrian Ţolea ideiglenes megyei elnök bejelentette, hogy folytatják a munkálatokat. Tavaly négy kilométer elkészült, de utána „hónapokig álltak a kedvezőtlen időjárás miatt”, áll az intézmény közleményében. Ţolea „reméli, hogy 2016 végéig elkészül” az Arad-Felnak út aszfaltozása, más kérdés, hogy a kivitelező simán és pénzbírság veszélye nélkül akár 2018 tavaszáig húzhatja a munkálatot, mert a szerződést 2015 márciusában három éves terminussal írták alá.
Persze, ha nyáron meleg lesz, s megint nyakunkon a tél, akkor Guinness rekordba illő módon Arad megyében simán három évig aszfaltoznak 17 kilométert. A munkálat értéke valamivel több, mint 17 millió lej.
Nem idézzük, de tessék belegondolni, hogy a közlemény, amelyben nyilatkozik a megyei elnök, valamint Felnak, Székesút polgármestere is, habzik a boldogságtól, hogy mekkora megvalósítás elé néz Arad.
A közbeszerzési pályázatot természetesen a megyei tanács és a város kegyence, a Ioan Faur (ex-ICIM) fémjelezte SylcConTrans nyerte el.

(irházi)

Fotó: Ţolea a helyszínen aszfaltbohóckodik

Categories: Gazdaság, Slider