Támogatás aradi egyházaknak

Támogatás aradi egyházaknak

A Romániai Egyházügyi Államtitkárság döntése értelmében, Arad megyei történelmi magyar egyházaink jelentős állami támogatásban részesülnek.

Az Arad-Belvárosi Református Egyházközség az 50.000 lejes támogatást az orgona javítására fordítja. A Simonyifalvi Római Katolikus Plébánia a 120.000 lejes támogatásból a templom belső felújítását, illetve a teljes villanyhálózat cseréjét valósítja meg. A Kisperegi református gyülekezet 100.000 lejnyi támogatásból egy templomi imaterem kialakítását tervezi. Ugyanebből a támogatásból fog megvalósulni a templomajtók felújítása és cseréje is.

A Zimándközi Római Katolikus Plébánia a 100.000 lejes támogatásból teljes tetőcserét és a csatornahálózat felújítását szeretné megvalósítani. Az Arad-Mosóczi Református Gyülekezet 100.000 lejes támogatásban részesült, amelyet a gyülekezeti ház belső felújítására fordít, a nyílászárók cseréjét illetve a padlózat felújítását is beleértve.

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete a kezdetektől fogva prioritásként tekint egyházaink támogatására, hiszen a hitélet szerves részét képezi Arad megyei magyar közösségünknek.

(Az RMDSZ Arad Megyei szervezetének sajtóközleménye)

Categories: Aktuális, Slider