Ma rajtol az aláírásgyűjtés

Ma rajtol az aláírásgyűjtés

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete által ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón Faragó Péter megyei elnök többek között elmondta, ma rajtol az aláírásgyűjtés a szükséges mennyiségű támogatás elérésére. Ez újdonság a helyhatósági választások esetében, s minden, listát letevő pártnak kötelező penzum.
Ezen kívül elemezte az értékelő-rangsoroló közgyűléseket, s megerősítette, hogy a szervezet minden, magyarok által jelentősebb számban lakott településeken állít teljes listát. A magyar polgármester-jelöltek száma 15-20 lesz, hisz, ahogy fogalmazott, „meg kell mutatni, hogy vagyunk”.
A tájékoztatón jelen volt Bognár Levente városi elnök és alpolgármester, aki az aradi magyarság körében végzett közvélemény-kutatásról szólt. A megkérdezettek – kb. kétezer család – 80 százaléka szerint jó irányban halad a szervezet, a magyar tanácsosok munkájával 68 százalék elégedett. Kiderült, a magyar családok prioritásai az egészségügy, a jövedelmek és a magyar oktatás.
Bognár kijelentette, céljuk, hogy ismét három magyar tanácsos kerüljön be, hisz akkor sokkal jobb eredményeket harcolhatnak ki, több cél lenne elérhető az aradi magyarság számára.

Categories: Aktuális, Slider