Gáji kaszárnya felújítása: tyúkszemtaposás a tervezőasztalon

Gáji kaszárnya felújítása: tyúkszemtaposás a tervezőasztalon

Dörzsölheti a tenyerét örömében a polgármesteri hivatal, mert a gáji kaszárnya rekonstrukciójának-bővítésének tervezésére meghirdetett pályázati kiírásra 14 cég jelentkezett be. Ami azt jelenti, hogy a város tuti spórolni fog, mert a cégek várhatóan egymás alá kínálnak. Első körben két részre bontották a tervezési szakaszt: az egyik a meglévő épületek felújítása, a másik az új épületek tervezése, miután a honvédelmi tárca konkrétan megmondta, milyen infrastrukturális beruházásokra van szükségük a várból való kiköltözéshez. És a jelek szerint Gheorghe Falcă polgármester a gulyáságyú mögé is beállna paszulylevest kavargatni nekik, csak mielőbb tűzzenek el a várból.
A két tervezési szakaszra a városi tanács 578 467 lejt különített el a 2016-os büdzsében, de ahogy említettük, az árat biztos lefele srófolják a konkurensek. A két győztes cég nevét hónap végéig kihirdetik, ezt követően 60 nap áll rendelkezésükre a tervezéshez, majd rajtol a kivitelezési pályázat. Arad idén nyolc millió eurónak megfelelő lejt szán a munkálatokra, de sejthető, hogy szeretnének a központi költségvetésből is lecsípni valamit. Az aradi várban állomásozó alakulat gyakorlóteret is kért és kapott.
A vár átadására vonatkozó egyezményt a város és a hadügy már 2010-ben megkötötte, erre kormányrendelet is született, ám a katonák nyilvánvalóan húzzák az időt, mert nekik rém kényelmes a belvárosban bakáskodni.

(irházi)

Fotó: a gáji kaszárnya egyik meglévő épülete

Categories: Aktuális, Slider