Asztalra dobják Arad utcaseprési és hóeltakarítási koncesszióját

Asztalra dobják Arad utcaseprési és hóeltakarítási koncesszióját

Idén július 1-jén lejár Arad utcaseprésére, -locsolására és hóeltakarítására kötött koncessziós szerződés. A feladatot 2004-ben nyerte el nyolc évre a konstancai székhelyű Polaris Holding Rt., majd a törvény adta lehetőséggel élve, a felek 2011-ben további négy esztendőt hosszabbítottak, ám idén ez is lejár. A polgármesteri hivatal elkészítette a koncessziós szerződés kiírására vonatkozó tanulmányt és határozattervezetet, s amennyiben ezt – várhatóan februárban – a tanács megszavazza, kiírhatják a pályázatot.
Az utcaseprést már gépekkel végzik, igaz, a Polaris, ha kell esőben is kiküldi autóit – erről az Aradi Nap is készített felvételt korábban –, hisz kilométerre fizet a város. A tél egyelőre enyhe és hómentes volt, a cég lazán átvészelte a feladatot.
A kiírási feltételek szerint a nyertesnek megfelelő eszközökkel kell rendelkeznie, kérdés, a város valóban hosszabbítani akar a Polaris-szal, vagy bekopogtatott más érdeklődő. Elolvasva a szöveget úgy tűnik, a zakót a konstancai cégre szabták, de a pályázat mégsem tűnik lefutottnak. Főleg választási esztendőben, amikor minden az ígéretektől függ.

(Fotó: vizet tankoló locsolókocsi a Ligetnél)

Categories: Gazdaság, Slider