2,5 millió lejt meghaladó összeg a magyarok vezette településeknek

2,5 millió lejt meghaladó összeg a magyarok vezette településeknek

Arad megye 2016-os költségvetéséből több mint 2,5 millió lejt használhatnak fel infrastrukturális beruházásokra azok a községek, amelyekben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség színeiben megválasztott polgármester vagy alpolgármester van hivatalban, illetve számottevő a magyarok aránya a közigazgatási egységben.
Az úgymond magyar településeknek szánt összegeket már megkezdett fejlesztésekre, vagy új munkálatokra, a környezet szebbé tételére, a lakosok komfortérzetének növelésére fordíthatják a helyi végrehajtásban dolgozók. „Bár csak két képviselőnk van a megyei tanácsban, idén is sikerült jelentős összegeket megszavaztatnunk a magyar vezetőségű vagy magyarok által jelentős arányban lakott településeknek. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy mennyire fontos jelen lennünk ott, ahol a közösségeinket érintő döntéseket hozzák, hiszen tanácsosaink nélkül ezt nem tudnánk elérni” – fogalmazott Faragó Péter, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnöke.
Arad megyében öt településen nyert RMDSZ-es jelölt a négy évvel ezelőtti helyhatósági választásokon és – a megyeszékhellyel együtt – négy közigazgatási egységben sikerült megszerezni az alpolgármesteri tisztséget.

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye

Categories: Aktuális, Slider