Nyugat-Afrikában, a karibi térségben cizellálódott „légitársaság” szállt le Aradra

Nyugat-Afrikában, a karibi térségben cizellálódott „légitársaság” szállt le Aradra

Futurisztikus ígéretekkel, bombasztikus körítéssel, sajtótájékoztató keretében írta ma délben alá Adrian Ţolea ideiglenes megyei elnök és Bernard Jacobs, a JOIN! Regional Airlines ügyvezető igazgatója a szerződést, amelynek értelmében a hollandiai Borne városban bejegyzett cég, valamikor nyártól járatokat indít Aradról.
Az önéletrajza szerint az európai légi közlekedésben, reptérirányításban három évtizedes tapasztalattal rendelkező Jacobs elmondta, a JOIN! Airlines, az aradi reptér bővítési munkálatai befejte után kb. három hónappal tervez négy célirányba járatot Aradról: az egyik belföldi lesz (vélhetően Bukarest), a többi három külföldi, ezek között Stuttgart és Verona a kiszemelt. A JOIN! egy Embraer 145-ös gépet (50 ülőhely) fog állomásoztatni Aradon.
A JOIN! Regional Airlinesnak nincsenek saját gépei, saját útvonalai Európában, a cég amilyen regionális „ernyő” akar lenni partner-légitársaságok együttműködésével, start-up tervek támogatásával. A cég eddig főként Nyugat-Afrikában, Guineában, a karibi térségben, Ázsiában szerzett tapasztalatokat, Európában több regionális projektben gondolkodnak, például, Szlovéniában, de a jelek szerint most a kiszemelt ország Románia. Jacobs szerint még két repteret kinéztek maguknak (Tulcea, Suceava), és szegmens-járatokkal szeretnének megkapaszkodni. Állítja, komoly piackutatást végeztek Aradon is, és lesz igény a járataikra, sőt, remélik, Temesvárról is áthoznak utasokat, mert nem akarnak párhuzamos járatokat a nagyokkal. Az online jegyfoglalási portáluk sincs még kész.
Az Aradi Nap kérdésére, hogy a reptér üzemeltetését, a szolgáltatásokat is átveszik-e, Dan Bălăcel határozott nemmel válaszolt, megerősítette, hogy ezek a szolgáltatások megmarad az Aradi Reptérnél.

(irházi)

Fotó: Embraer 145-ös gép

Categories: Gazdaság, Slider