Évzáró ünnepi műsor Pécskán: „Luca naptól Karácsonyig”

Évzáró ünnepi műsor Pécskán: „Luca naptól Karácsonyig”

A Karácsonyvárás jegyében, az ünnepekre feldíszített színpadon mutatta be idei utolsó műsorát szombaton délután a pécskai Búzavirág Néptánccsoport négy csoportja.
A óvodásokból álló Bojtocskától kezdődően, a Kis- és Nagy Boglárkán át, a „nagyokat” felvonultató Búzavirágig a néptánccsoport valamennyi táncosa részt vett a másfél órás ünnnepi műsoron, majdnem telt ház előtt.
Engi Márta Ildikó művészeti vezető, a Búzavirág Egyesület elnöke a műsor kezdete előtt megköszönte az egész évi támogatást Pécska Város Önkormányzatának, név szerint Antal Péter polgármesternek és Stanoiov Miodrag alpolgármesternek, valamint a helyszínül szolgáló Művelődési Ház igazgatójának, Sfăt Alinnak.
A változatos, több jelenetet, táncot és népi hagyományt bemutató előadás nagy sikert aratott. A végén az elnökasszony felhívta a színpadra a Búzavirág Egyesület vezetőségi tagjait: Szép Zitát, Kecskés Irénkét, Ordódi Szidóniát, Sisa Edithet, Ţâmpu Máriát, Ludmaj Anikót, Brezán Mónikát és Kurunczi Istvánt, megköszönte tevékenységüket és megajándékozta őket.
A táncosok nevében Sisa Rihárd megköszönte Engi Márta Ilidikónak egész évi fáradozását és munkáját és átadott neki egy mikulásvirágot.
A műsor zárásaként valamennyi táncost egyenként felhívtak a színpadra és megajándékoztak egy csomaggal. Engi Márta Ildikó kiemelte Arros Katalint és Pap Enikőt, akik annak ellenére, hogy végzős diákok, segítenek neki a legkissebbek felkészítésében, végezetül kellemes ünnepeket kívánt minden jelenlévőknek.

Sinka Pál

1014

1015

Categories: Életstílus, Slider