Valencia-sapkás Popa: nincs csapata, mégis a magyarokat szapulja

Valencia-sapkás Popa: nincs csapata, mégis a magyarokat szapulja

Az pedig a kenyéradójának számító UTA és az aradi szurkolók teljes lenézése hogy, amint a mellékelt fotón látszik, sajtótájékoztatóra a vezetőedző a spanyol Valencia-címeres sapkában jelenik meg.
Az UTA háza tájékáról érkező hírekből könnyű kibogozni, hogy a csapat óriási keret-problémákkal küszködik, ez azonban Ionuţ Popa vezetőedzőt nem tántorítja el attól, hogy a magyarokat szapulja: pontosabban a Békéscsabai Előrét, amely szerinte a felkészülési mérkőzésen durván játszott, és ő már az első sípszó előtt inkább 3-0-ás előnyt adott volna a vendégeknek.
Popának inkább arról kellene beszélnie, hogy november-decemberben nyolc alapjátékos fordított hátat az UTÁ-nak, és hogy egyszerűen képtelen összerakni az alapcsapatot. Az ifiktől érkezett Dombrovoschi és Puşcaşu nem kell, a kiszemelt Tomozei a Metaloglobushoz írt alá, a paraguayi Jorje Alvarenga lesérült az Előre elleni meccsen, de leigazolása amúgy is kérdőjeles.
A most is folyó felkészülési időszakban Popának biztos (?) szerződéssel mindössze 15 játékos áll rendelkezésére, ő pedig az “ősellenség” Politól hozna sebtében két játékost. Claudiu Drăgan sportigazgató a sportarad.ro-nak azt nyilatkozta, a legrövidebb idő alatt leigazolnak 4-5 tapasztalt játékost a keretbe, igaz, Alvarengán kívül egyelőre senki nem akar a piros-fehérekhez csatlakozni.
Az UTA fő problémája, hogy nem ígérhet pontosan érkező fizetést a kiszemelt játékosoknak, a “majd meglátjuk” pedig ma már elriasztó, a kiszemeltek inkább más csapathoz igazolnak a II. Ligában.
A hivatalos átigazolási időszak január 29-február 25. között lesz.

Fotó: uta-arad.ro

Categories: Slider, Sport