Konzultációsorozatot indít az RMDSZ Arad Megyei Szervezete

Konzultációsorozatot indít az RMDSZ Arad Megyei Szervezete

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség országos szintű konzultációsorozatot indít, amellyel a szórványstratégiára kidolgozott konkrét cselekvési tervek gyakorlatba ültetését akarja elősegíteni, illetve a közösség mindennapi kérdéseire igyekszik választ adni, és az igényeket szeretné felmérni. Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete is csatlakozik a kezdeményezéshez, amelyről Faragó Pétert, a megyei szervezet elnökét kérdeztük.

Mettől meddig tart a konzultációsorozat, és kiket szeretnének megszólítani?

Október 31. és november 30. között minél több magyar családhoz szeretnénk eljutni. Az RMDSZ számára nagyon fontos az emberek véleménye, és képet szeretnénk kapni a közösségünk mindennapi gondjairól, céljairól és igényeiről, illetve a Szövetséggel szembeni elvárásairól.

Hol a legszükségesebb a kapcsolat szorosabbá tétele?

Főleg a megyeszékhelyen, ott is a tömbháznegyedekben, a lakótelepeken élő magyarokról tudunk keveset. Aradon ütközünk a legnagyobb nehézségekbe, amikor az üzeneteinket, eredményeinket vagy céljainkat akarjuk tolmácsolni. Jövőre helyhatósági és parlamenti választásokat tartanak, és közösségünk jövője számára sorsdöntő fontosságú, hogy meg tudjuk-e őrizni az alpolgármesteri tisztséget Aradon, vagy visszaszerezzük-e a parlamenti képviselői mandátumot, amire a listás szavazásra való visszatéréssel esély nyílik.

Hogyan zajlik ez a konzultációsorozat?

Választottjaink, tisztségviselőink és önkénteseink a lehető legtöbb magyar családhoz jutnak el a következő hónapban megyeszerte, annak érdekében, hogy meghallgassuk az irányunkba megfogalmazott problémákat és elvárásokat.

A jövő évi választásokra való felkészülésen, a közösség mozgósításán kívül mi a fő cél?

Régi tervünk válhat valóra azáltal, hogy a konzultáció során összeállíthatunk egy magyar katasztert, amelyből megtudhatjuk, számbelileg hányan vagyunk, tudjuk, kik azok, akik érdeklődnek a közügyek iránt, és tenni is akarnak a köz érdekében, ami alapján cselekvési tervet dolgozhatunk ki a jövőre nézve. Egyszóval, kiderülhet, kikre számíthatunk és az emberek előtt is nyilvánvalóvá válhat, hogy ők is számíthatnak ránk.

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtószolgálata

Categories: Aktuális, Főoldal-5