Csabai Kolbászfesztivál első napja: Arad kivágta a karajt [VIDEÓ]

Csabai Kolbászfesztivál első napja: Arad kivágta a karajt [VIDEÓ]

A Csabai Kolbászfesztivál egyik vendége idén Arad volt, s ehhez fel kellett nőni. Az első megmérettetésre ma került sor, amikor helyi idő szerint déli 12.00-kor Arad tartotta a disznóvágás bemutatót. A csapat remekül helytállt nem csupán a hagyományőrző pörkölővel, módszerekkel és a késekkel, hanem a körítésként nyújtott show-val is, hisz az összegyűlt közönség remek hangulatban követte a disznóvágás folyamatát. S magyarok mellett, japánok, olaszok, törökök is ámultak és bámultak, sőt, két japán fiatalember, a tornyai házipálinka alapos megkóstolását követően arra is hajlandó volt, hogy tartsa a fateknőt a beleknek. Közben az aradi csapat pálinkát, pogácsát, rétest kínált a közönségnek, amelyik megcsodálhatta a tornyai ProPirKult által berendezett tanyasi udvar-részletet. A hentesek  pedig tudásuk legjavával szedték ízekre „Dezsőt”.
A Pécska-Tornya vegyes csapat ma a disznóvágás-bemutatón magasra tette a mércét, amit maga dr. Ambrus Zoltán, a Csabai Kolbászklub elnöke is csettintéssel ismert el.
A sikercsapat: Tóth Piroska, Baltă-Taics Tünde, Antal Attila, Baltă Péter, Juhász István, Magyar Pál, Satran András, Suttyák András.
Az eseményen jelen volt Bognár Levente alpolgármester is. Az aradi román és magyar sajtó publikációi közül egyedül az Aradi Nap volt jelen a disznóvágáson, a többiek csak jóval utána érkeztek.

(irházi)

Categories: Életstílus, Slider