IV. Székely Szüreti Bál Pécskán

IV. Székely Szüreti Bál Pécskán

Az esős idő már hagyományos „kelléke” lett a pécskai Székely Szüreti Bálnak, de ez nem zavarta a több mint 400 résztvevőt, akik nemcsak a sátorban, de két zápor között a piactéren is táncoltak.
A délutáni táncos-zenés felvonulást követően 21 óra előtt köszöntötték a pécskai, tornyai, kisperegi, nagyiratosi, kisiratosi, majláthfalvi, illetve Arad megye egyéb településéről és Magyarországról is érkezett bálozókat, meghívottakat Balta-Tajcs Tünde és Borsos Endre főszervezők.
Ezt követően a pécskai székelyekből álló csoport sóvidéki táncot, majd a helybeli Búzavirág Néptáncegyüttes négy párja egy helyi varrónő által erre az alkalomra készített díszmagyar viseletben adott elő egy gyönyörű palotás táncot, amelynek végén közösen táncolt a két csoport.
A táncosok heteken keresztül próbáltak Engi Márta Ildikó vezetésével, ami meg is látszott a nagy sikert arató előadáson.
Innentől az est házigazdái, a marosvásárhelyi Szilágyi Sándor és Miklós Szilvia, valamint az őket kísérő XYZ zenekar szolgáltatták a talpalávalót.
Éjfél után Antal Péter polgármester is köszöntötte a bálozókat, összegezve a Székely Szüreti Bál eddigi kiadásainak sikerét, majd megígérte, hogy folytatják ezt a szép hagyományt. Megköszönte a Helyi Tanácsnak, hogy minden évben támogatja az eseményt, valamint mindenkinek, aki besegített a szervezésbe.
Az est sztárvendége, a hajnali 2 óra után fellépő Csocsesz szinte már hazajár Pécskára, hiszen egy éven belül harmadszor lépett fel a városban és ezúttal is nagyon jó hangulatot teremtett.
Később meglepetésvendégek is felléptek: a nyíregyházi Szabó Sándor, valamint a debreceni Szabó Lajos szórakoztatták magyar nótákkal a táncparkettet szinte folyamatosan megtöltő bálozókat.
Idén sem maradt el a tombola, értékes nyereményekkel és a színpad fölötti, méretes szőlőkoszorút is elárverezték.

Sinka Pál

697

698

Categories: Életstílus, Slider