Jövő szombaton IV. Székely Szüreti Bál Pécskán

Jövő szombaton IV. Székely Szüreti Bál Pécskán

Már csak néhány nap maradt a Pécskán megtartandó negyedik Székely Szüreti Bálig, ezért a szervezők kérik mindazokat, akik részt szeretnének venni a nagyszabású eseményen, hogy minél hamarabb jelezzék a következő telefonszámok egyikén: 0753-109-610; 0741-767-253.
Követve a székely hagyományt, az idei bál batyus lesz, de borral, vízzel, pogácsával és szőlővel várják a résztvevőket, a belépő 50 lej. Emellett egész éjjel nyitva tart a büfé, ahol gulyást, hurkát, kolbászt és egyebeket lehet vásárolni.
A sátrat ezúttal a piactéren állítják fel, a program 15 órától közös imával indul a római katolikus templomban. Ezt követi 15:20-tól a zenés-táncos felvonulás a város utcáin (2–3–420–401–1–3–124–2-es utcák útvonalán).
A vendégeket 19 órától várják a sátorban a Keceli Citerazenekar muzsikájával, szőlőpálinkával és zsíroskenyérrel. A hivatalos megnyitóra 20:30-kor kerül sor, ezután bálnyitó táncok következnek.
Az este házigazdái a „Hajlik a rózsafa” Marovásárhelyi Magyarnóta Társulat, valamint Miklós Szilvia és Szilágyi Sándor, kísér a marosvásárhelyi XYZ zenekar. A sztárvendég az ismert mulatós előadó, Csocsesz, zenekarával.
A hajnali mulatozásra magyarországi meglepetésvendégek is érkeznek és persze ezúttal sem marad el a tombola, értékes nyereményekkel.
A Székely Szüreti Bálat Pécska Város Polgármesteri Hivatala támogatja.

A szervezők szeretettel meghívnak titeket a délutáni felvonulásra, illetve a bálba is. Kérik, jövő hét közepéig jelezzétek részvételeteket, illetve hány személy érkezik.

Sinka Pál

Categories: Életstílus, Főoldal-5