Mosóczon (is) elqrják a kerékpárutat

Mosóczon (is) elqrják a kerékpárutat

Hihetetlen módon Mosóczon a városközpont felé vezető kerékpárutat két autósáv közé tervezték, így a bringásokat arra kényszerítik, hogy majd a parkoló és az egyetlen sávon száguldó gépkocsik között kerekezzenek. A dolog két okból is életveszélyes: parkoló autóból figyelmetlenül kiszálló utas-sofőr okozhat súlyos balesetet, nem beszélve a kerékpáros baloldalán elsuhanó autók. Már csak remélni lehet, hogy a rendőrség újrarajzoltatja az utat, s nem ad engedélyt a kerékpársáv használatára, ám erre minimális az esély, hisz a terveket láttamozniuk kellett annak idején.

A másik probléma, hogy a bicikliút és az útpadka közötti távolság nem elég a parkoló autóknak, ezért majd elfoglalják a sáv egy részét is.
A városközpontból kifele haló biciklisáv az útpadka mellett lesz. Vagyis, látva a mostani helyzetet, a felfestés ellenére végig parkolni fognak az autók a kerékpárúton, ezáltal használhatatlan lesz.
S hogy miért kellett viszonylag jó minőségű burkolatot egy méter szélesen lemarni és visszaaszfaltozni, talány. Pontosabban nem talány, mindenki sejti az okát. Elég lett volna csak felfesteni a sávot.
Mosócz mindkét oldalán egyébként van olyan széles járda, hogy oda tervezzék a bicikliutat. Persze, itt megépíteni sokkal költségesebb és munkaigényesebb lett volna.

(irházi)

A jelzőlámpánál aztán a padka mellé viszik a bicikliutat

Categories: Aktuális, Slider