Templombúcsú Pécskán

Templombúcsú Pécskán
A Városnapokról többek által hiányolt helyi Zumba csoport bemutatójával kezdődött, majd a 2-es számú Általános Iskola elemi osztályos diákjainak táncos-zenés műsorával folytatódott szombat este Pécskán a római katolikus templom búcsújának előestéjén szervezett program.
A tanítónők által felkészített kisdiákok mozgalmas, több részből álló előadását az est sztárvendégeinek koncertje követte.
A csíkszeredai származású Kristóf Katalin és Milán ismert nóták és népdalok brácsajátékkal fűszerezett, modern hangzású verzióját adták elő egy órán keresztül, elnyerve a pécskai közönség tetszését.
Még javában folyt az autogrammosztás és fotózkodás, amikor el is kezdődött a szabadtéri diszkó, az addigra már megtelt sörsátraknál pedig sorok kigyóztak.
Az ünnepi szentmisére vasárnap 17 órától kerül sor, 19 órától népzenei- és néptáncműsor kezdődik, a 21 órakor kezdődő utcabálon pedig Nagy Zsolt zenél.
A templombúcsút a római katolikus plébánia és a Kolping Család szervezi, a polgármesteri hivatal és a helyi tanács támogatásával.
Sinka Pál
377
378
Categories: Életstílus, Slider