Felüdülés, termálélmény, színes programok Füzesgyarmaton!

Felüdülés, termálélmény, színes programok Füzesgyarmaton!

Tavasszal, ahogyan a természet ébred, mi is egyre többet vágyunk a szabadba, keressük a kalandokat rejtő túrákat, gyalog, kerékpárra pattanva megcsodáljuk a rügyező fákat, előbújó tavaszi virágokat, a fészket rakó madarakat. Szeretnénk harmóniába kerülni magunkkal és a környezetünkkel. Ebben az időszakban különösen jól eshet egy illatos, frissítő masszázs, stresszoldó fürdőzés, egy kerékpártúra után ellazulni a szaunában.
Nyáron szinte mindenkin úrrá lesz a zsongás. Fesztiválokra szeretnénk járni, strand- és fürdőhelyeket keresünk, ahol kipihenhetjük a hétköznapok fáradalmait áldásos termálvizek világában. Értékes pillanatokat jelent, ha együtt útra kelhet a család és megkezdődik a közös pihenés.
Gyakran felmerül a kérdés, hogy hol lenne az az ideális kikapcsolódási hely, ahol mindenki megtalálhatja azt, amire szüksége van. Békés megye északi részén, a magyar-román határ közelében fekvő Füzesgyarmat kisvárosában mindenki megtalálja a számára kellemes kikapcsolódást nyújtó élményt, vágyjon akár nyugodt, kényeztető pihenésre, akár pörgős fesztiválra, akár sportolásra vagy a természet közelségét nyújtó túrákra.
Az előző évekhez hasonlóan idén is változatos tavaszi és nyári programkínálattal   találkozhatnak a városba látogatók.
Május 9-én megrendezésre kerül a IV. Fűszeresek és Kézművesek Vására elnevezésű hagyományos rendezvény, mely a Körös-Sárréten található településeken élő és alkotó, természetes alapanyagokat felhasználó kézművesek és kistermelők kiállítása és vására. A rendezvény ideje alatt kézműves termékek és tájjellegű ételek kóstolására, vásárára lesz lehetőség.
Június 26-27-én a Füzes és Fúvós Fesztivál immár 15. alkalommal kerül megrendezésre Füzesgyarmat városában. A Fesztivál egyedisége abban nyilvánul meg, hogy a környező településeken nincs még egy ilyen két napon át tartó, különböző stílusú, életkorú fellépőket felvonultató rendezvény, amelyen minden korosztály megtalálja az érdeklődési körének megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. A Fesztivál első napján esti koncerteken a megyei, környékbeli amatőr zenekarok és néhány népszerű budapesti csapat szórakoztatja nemcsak a résztvevő fiatal korosztályt, de a városba látogató minden érdeklődőt. Június 27-én, szombaton gyermek–és családi programokkal, gyermekműsorokkal, színes játékokkal, hagyományos Fúvós és Mazsorett felvonulással folytatódik a Fesztivál. Az esti szórakoztató programok után a Neoton Família élő koncertje következik. Éjfél után látványos tűzijáték, lesz, amelyet követően diszkó, zenés mulatság zárja programok sorát szombat éjjel.
Augusztus 1-jén 26. alkalommal kerül megrendezésre a Füzesgyarmati Lovas Napok című rendezvény, amely programjai között lovas tornát, valamint egy egyedülálló, a füzesgyarmati lovas tornászok által kifejlesztett fogat-lovastorna bemutatót tekinthetnek meg a nézők. Emellett lesz még kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, büfé, marha-illetve birkapörkölt kóstolható!
A füzesgyarmati Hotel Gara is különleges, szórakoztató és kényeztető wellness programokkal várja kedves vendégeit a tavaszi és nyári hétvégéken. Május 22-25. között a Pünkösdi hétvégén, június 5-7. között a Grill hétvégén 3 napot, 2 éjszakát tölthetnek el a szállóvendégek kedvező áron ingyenes wellness használattal, mely magában foglal fejenként egy 30 perces frissítő masszázst, medencés grill teraszos svédasztalos vacsorát is. A pünkösdi hétvégén szombat este élőzenés vacsorán  jó hangulat és kiváló ételek várják a vendégeket!
Június 19-21. között a Görög hétvégén wellness szolgáltatások mellett medencés grill teraszos, svédasztalos vacsorán görög nemzeti ételeket kínálnak és tűzzsonglőrök szórakoztatják a szálloda vendégeit.
A Barbecue hétvégén – július 3-5. között –  a parázs fölött készített grill ételek ízeivel bővül a svédasztalos reggeli és vacsora és egy lovas sétakocsikázás  nagy élményt nyújt az üdülők számára.  Ezúttal is bízhatunk a szállodai konyha magas színvonalában és kiváló minőségében, amelyet Toókos Ferenc olimpiai bajnok főszakács, a békés megyei Kulináris Team tagja vezet. Minden hétvégi csomagajánlat magában foglalja továbbá a díjmentes parkolást és WiFi használatot a Szálloda területén. Természetesen nemcsak a hétvégéken, hanem bármely napon érdemes a Hotel Garát választani, ahol 6 éves korig ingyenes a szállás, 14 éves korig pedig 50%-os kedvezmény vehető igénybe!
További információ kérhető a +3666-490-985 telefonszámon, vagy e-mailben: info@garahotel.hu
A Körös-Sárréti régió legszebb fürdője, a Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő különböző hőfokú és vízösszetételű medencéivel egyaránt kellemes pihenést, szórakozást, gyógyulást nyújt a strandkedvelőknek és a gyógyulni vágyóknak is. Májustól 1-től a „Csobbanó szerda” akció keretében minden szerdán érkező vendég kedvezményes, alacsonyabb áron veheti igénybe a fürdő szolgáltatásait.
Július 31-én egy igazán különleges rendezvényre, a Strandok éjszakájára kerül sor a füzesgyarmati Kastélypark Fürdőben, amikor a termálmedencékben egészen reggelig lehet majd fürdőzni! Este Majka előadását hallgathatják meg a résztvevők.
Június 16-ig, továbbá június 17-től augusztus 31-ig, szeptember 1-től december 31-ig, a Kastélypark Fürdő szálláshelyein igénybe vehetők a kedvezményes csomagajánlatok, amelyek tartalmazzák a szállást 3 éjszakára, ingyenes parkolási lehetőséget és a Fürdő korlátlan használatát. Minden ajánlatban a 14 éven aluli gyermekek részére 50% kedvezményt nyújtanak!
Bográcsozási lehetőség is kínálkozik a Fürdő vendégei számára.
Bővebb információ kérhető az alábbi telefonszámon: +3666-491-148 és e-mailben: kastelyfurdo@fuzestv.hu
Látogasson el Magyarországra, a határ menti Békés megye északi részén elhelyezkedő Körös-Sárrét kistérségbe! Legyen a vendégünk, töltsön el nálunk néhány napot! Tegyen egy kényelmes, látnivalókkal teli kirándulást a Tourinform irodában kölcsönözhető kerékpárok és bringóhintók igénybe vételével. A térségben érdekes kiállítóhelyek és kirándulóhelyek kínálnak programlehetőséget, melyekkel kapcsolatban örömmel nyújtanak tájékoztatást a Tourinform Körös-Sárrét Iroda munkatársai az alábbi elérhetőségeken: Telefonszám:+3666-470-395, e-mail: fuzesgyarmat@tourinform.hu
Keresse fel a www.sarretitura.hu honlapunkat is, ahol érdekességeket és programokat talál!

Forrás: Tourinform Körös-Sárrét Iroda, Füzesgyarmat

(x)

 

223

 

 

224

Categories: Életstílus, Főoldal-5