Rajtol a járóbeteg központ felújítása

Rajtol a járóbeteg központ felújítása

Ma a megyei tanácsnál bejelentették, hogy miután december 30-án aláírták a kivitelezési szerződést a kórház melletti járóbeteg központ (közismerten poliklinka) felújítására, a tendert elnyerő Amahouse-Microcomputer Service konzorcium a napokban el is kezdi a munkálatokat. A kivitelezést viszont kénytelen úgy végezni, hogy a járóbeteg rendelők azért többé-kevésbé folyamatosan fogadhassák a pácienseket. Ami egyik félnek – építő, beteg, orvos – sem lesz könnyű, a téboly várhatóan fél évig tart.
Az épület teljes felújításának költsége a falaktól a tetőn át a közüzemi hálózatokig 7,71 millió lej+ÁFA, az összeg 98 százalékát viszont uniós, vissza nem térítendő pénz a Regionális Operatív Program (ROP) keretében. A második felvonás már nyugisabb lesz a betegek és orvosok számára, mert valamikor nyártól kezdik a műszerek, eszközök stb. beszerelését. Ezek 17 millió lejbe kerülnek, s szintén a ROP fizeti a 98 százalékát. Az erre vonatkozó közbeszerzési pályázatot januárban írják ki.
S hogy teljes legyen a káosz a megyei kórházban, hamarosan indul a sürgősségi osztály bővítése, átalakítása. Nem véletlen, hogy ma Nicolae Ioţcu megyei elnök megjegyezte: „elképzelhető, mennyi szitkot szórnak majd ránk a betegek, amíg lezárulnak a munkálatok”.

(irházi)

(Fotó: Aradi Nap

Categories: Aktuális, Slider