Jövő héten nyílik a Nagylak-Pécska sztrádaszakasz?

Jövő héten nyílik a Nagylak-Pécska sztrádaszakasz?

A Nagylak-Pécska sztrádaszakasz kivitelezését elnyerő MaxBögl ma bejelentette, elképzelhető, hogy december 18-tól közlekedni lehet a Nagylak-Pécska sztrádaszakaszon. Persze, a hírt „románosan” kell értelmezni: átadják, de nincsenek még készek a vízelvezető árkok, szalagkorlátok, hidak stb., vagyis az „átadást” követően még hónapokig vakargatják az utat.
Azt a MaxBögl is elismeri, sok értelme nincs ráterelni a teherforgalmat, mert Nagylaknál várni kell a határállomás és parkoló befejezésére, valamint arra, hogy a magyarok is befejezzék a Makó-Nagylak szakaszt. Ha ráengednék, akkor a nagylaki leágazásnál a régi határállomáshoz kell vinni a forgalmat, ami csak dugókat okozhat.
Jövő hétre kész a pécskai leágazás, s amennyiben a megrendelő CNADNR nem talál kivetnivalót és rábólint az átadásra, akkor legalább a személygépkocsikat rávihetnék. Persze, 20 kilométer akadálymentes haladásért, de 6 km-es nagylaki kerülőért (a sztrádáról vissza a 7-es főútra) ennek sincs sok értelme és haszna. A Nagylak-Arad szakasz befejezését 2015 nyarára ígéri a MaxBögl.

Categories: Aktuális, Slider