Adventi lélekmelengető programok a Körös-Sárréten

Adventi lélekmelengető programok a Körös-Sárréten

Ismét Advent időszakába léptünk, amikor elkezdődik a karácsony előtti izgalmas várakozás, készülődés, lelkünk díszbe öltöztetése az ünnepekre. Ezt a hangulatot, valamint az összetartozás érzését erősítik a települések rendezvényei, melyek között sok zenés program és vásár megjelenik.
Mindjárt a hónap elején, december 6-án este egy hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő Adventi hangversenyen vehettek részt a zenekedvelők a szeghalmi Művelődési Központban, ahol a Magyar Rádió Gyermekkórusa a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekarral együtt gondoskodott a felejthetetlen zenei élményről. Egy szűk héttel később, december 12-én a szeghalmi városi könyvtárban fellép a dévaványai Vox Humana Vegyeskar és a Boróka Énekegyüttes, akik az adventi kórusirodalom és a magyar népzene gyöngyszemeiből állítják össze műsorukat, amelyen a részvétel ingyenes!
Dévaványán sem marad el a zenés program Adventkor, hiszen december 6-7. között kerül megrendezésre immár negyedik alkalommal a Kádár Ferenc Országos Népzene és Néptánc Verseny. Erre a színvonalas eseményre is szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, akik szívesen szurkolnának a különböző korosztályú művészeknek, akik a neves zsűri előtt mutatják be tudásukat.
Vésztőn több koncertet is terveznek, ezek közül most a Békéscsabai Filharmónia december 9-i komolyzenei koncertje és az Alapfokú Művészeti Iskola karácsonyi hangversenye kap említést, melyek a Sinka István Művelődési Központban tekinthetők majd meg. Az Adventi muzsika utolsó dallamai a csökmői karácsonyi koncerten hangzanak el december 22-én, ahol a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar ünnepi műsorával lélekben igazán felkészülhetünk a közelgő Szentestére.
A további adventi programok megtekinthetők a www.sarretitura.hu weboldal Eseménynaptárában.
Aki teheti, látogasson el Magyarországra, a határ menti Békés megye északi részén elhelyezkedő Körös-Sárrét kistérségbe! Legyen a vendégünk, töltsön el nálunk néhány napot! Kedvezményes szállás igényelhető például a füzesgyarmati Hotel Gara*** szállodában (tel.: +3666-490-985) vagy a Kastélypark Fürdő panziójában (tel.: +3666-491-148), ahol a szállásdíj magában foglalja a fürdőbelépőt is. A térségben számtalan kiállítóhely és kirándulóhely kínál programlehtőséget, melyekkel kapcsolatban örömmel nyújtanak tájékoztatást a Tourinform Körös-Sárrét Iroda munkatársai a +3666-470-395 telefonszámon, valamint e-mailben: fuzesgyarmat@tourinform.hu
A Tourinform Körös-Sárrét Iroda munkatársai sok szeretettel kívánnak minden kedves Olvasónak békés, meghitt ünnepeket!
Forrás: Tourinform Körös-Sárrét Iroda, Füzesgyarmat

(x)

Categories: Életstílus, Főoldal-5