Pécskának elege van az Enel-ből

Pécskának elege van az Enel-ből

Elviselhetetlenné váltak az áramszünetek Pécskán, ahol emiatt naponta több alkalommal lebénul a polgármesteri hivatal, közintézmények, magáncégek, a lakosságról már nem is beszélve, hisz százszámra mennek tönkre a tévék, háztartási gépek. Antal Péter polgármester ma bejelentette, hivatali szinten új szolgáltatót fognak keresni, s azt javasolja a lakosságnak, hogy miután az energiapiac már  liberalizált, bárki szerződést bonthat az Enel szolgáltatóval. Most még külön gond, hogy hiába küldik reklamációk százait, az Enel csak azt szajkózza: dolgoznak a javításon.
Hasonló gondok hosszú évek óta tépázzák a pécskaiak, tornyaiak idegeit, s az Enel megígérte, átfogó felújításba kezd a megye legnagyobb városában. A beruházás 2012-ben zárult, s ha rövid időre meg is szűntek a problémák, most ugyanott tartanak, ahol régen. Antal Péter elmondta, négy alternatív szolgáltatóval is tárgyaltak már, s várhatóan a hivatal és a hozzá tartozó intézmények – beleértve iskolákat, óvodákat –, januártól új szolgáltatótól kapják az áramot.
Egyébként nem Pécska lenne az első település, amelyik szakít az Enel-lel, s pénzt takarít meg, hisz az alternatív szolgáltatók alacsonyabb árat kínálnak.
Tény viszont, hogy az Enel napjai meg vannak számlálva, az olaszok már hónapok óta tervezik, hogy kivonulnak a romániai piacról, s most vevőt keresnek.
A polgármesteri hivatal feljelentést tesz a fogyasztóvédelemnél és a közüzemi szolgáltatók hatóságánál is.

(Fotó: Nem sok eredménye lett a korszerűsítésnek – Sinka Pál felvétele)

Categories: Aktuális, Slider