Interetnikai Sex, drugs, gods & rock ‘n’roll

Interetnikai Sex, drugs, gods & rock ‘n’roll

Az Aradi Kamaraszínház, a MASZK Egyesület és a Bakelit Multi Art Center október 23-án 21 órától Csíkszeredában a VII. Interetnikai Színházi Fesztiválon , amelyet 2010-ben az Aradi Kamaraszínház rendezett meg , a Sex, drugs, gods & rock ‘n’roll című előadást játssza Harsányi Attila főszereplésével.

A csíkszeredeai közönség, egy “elképesztő darabot” láthat Eric Bogosian és José Saramago műveiből, ahogy a toptipp.hu kulturális portál szerkesztője jellemezte a Budapesten is játszott előadást. “Fogalmunk sincs, hogyan kap levegőt Harsányi Attila az egylélegzetnyi, tízperces poén-szökőárban, nevettünk, röhögtünk, hahotáztunk, de a végén bizony elakadt a lélegzet…”, olvasható ugyanazon a portálon az előadásról.

Eric Bogosian darabját Fekete Réka fordította, főszerepben Harsányi Attilával, az előadás rendezője Tapasztó Ernő. A produkció dramaturgiai műhelymunka eredménye, Eric Bogosian és José Saramago szövegeinek adaptálása Fekete Réka, Harsányi Attila és Tapasztó Ernő munkája. Az előadás zenéjét Borsos Pál és Éder Enikő szerezte, a román nyelvű fordítás Pálfi Kinga munkája.

Az előadás magyarországi premierje júliusban volt Szegeden a 24. Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon.

Az Interetnikai Színházi Fesztivál VII. kiadására október 21-26 között Csíkszeredában. Hat nap alatt tizenhárom romániai társulat magyar, német és jiddis nyelven játszott előadása látható a fesztivál keretében. A fesztiválra a csíkszeredai Kortina Egyesület és a Csíki Játékszín szervezésében kerül sor.

Categories: Életstílus, Slider