A Magyar Fürdőkultúra Napja Füzesgyarmaton

A Magyar Fürdőkultúra Napja Füzesgyarmaton

Magyarország méltán híres számos termálvíz forrásáról, melyek tulajdonságai a fürdők által jutnak el a gyógyulni, kikapcsolódni vágyókhoz. Egykor a török megszállás által került az országba a fürdőzés szokása, ezekre a történelmi emlékekre épült több fürdőnk is.

A Kárpát-medence adottságai, a források országszerte helyezkednek el, így a fürdők is. Ezen szolgáltatók összehangolására, egységes minősítési rendszer létrehozására jött létre a rendszerváltást követően a Magyar Fürdőszövetség. 1992-ben a Gellért Gyógyfürdő és -Szálloda Tea szalonjában öt magyar fürdőt üzemeltető vállalat határozta el a Szövetség megalapítását.
Bővebben megfogalmazva a Magyar Fürdőszövetség a fürdőket üzemeltető gazdasági szervezetek és vállalkozók, illetve a fürdők tervezésében, fejlesztésében, építésében és ellátásában résztvevők egyesülete.
A Magyar Fürdőszövetség
nek jelenleg 200 tagja van, ebből 116 fürdőt üzemeltető rendes tag, 56 pártoló tag, illetve egy tiszteletbeli és 27 egyéni tag.
A Szövetség egyik programja, amelyet minden évben megrendeznek, a Magyar Fürdőkultúra Napja, mely idén október 11-én lesz. Az esemény célja, a magyarországi termálvizek és gyógyvizek fókuszba állítása. Figyelemfelhívás az ország páratlan értékeire, az abban rejlő turisztikai potenciálra.

A Magyar Fürdőszövetség programja, a „Magyar Fürdőkultúra Napja” idén októberben is megrendezésre kerül a füzesgyarmati Kastélypark Fürdőben.
2014. október 11-én kedvezményekkel várják a kikapcsolódni vágyó vendégeinket!

  • 24:00-ig tartó nyitva tartás;

  • a szaunázók számára illóolajos felöntések, meditációs zenék, frissítő teák;

  • 19:00 órától egységesen 650 Ft-os lesz a belépőjegy;

Továbbá változatlanul igénybe vehető a termál medence vizének nyugtató, gyógyító hatása.

(x)

661

Categories: Környékünk, Slider