Az Aradi Nap ebben a bajnoki évadban nem ír többé a FC UTA-ról

Az Aradi Nap ebben a bajnoki évadban nem ír többé a FC UTA-ról

Miután szombaton a Borossebes-UTA III. ligás mérkőzésen az aradiak szurkolói „Ţinutul Secuiesc nu există”  (Székelyföld nem létezik) banert húztak ki a stadionban, az Aradi Nap a 2014-2015-ös bajnoki szezonban ettől a pillanattól kezdve egyetlen sort, hírt, információt sem ír a csapatról.
Az Aradi Nap úgy véli, a stadionban nincs helye a politikának, kizárólag a fociról kell szóljon egy meccs. Hogy az UTA szurkolóinak mi a véleménye az RMDSZ autonómia-tervezetéről, az magánügyük, ezt nem kell a meccseken reklámozni, a FC UTA klubnak pedig kötelessége vigyázni, hogy hasonló politika megnyilvánulások ne történjenek meg a pályán. Elvégre, ahogyan azt többször hangsúlyozták, az UTA legyen minden aradié. Úgy tűnik azonban, hogy a magyar szurkolókra nincs szükségük.
Borossebesben az UTA vezetősége, élén Codru Grădinaru menedzserrel ezt a megnyilvánulást képtelen volt – nem akarta? –  megfékezni, ezért tiltakozásul MI ebben a bajnoki évadban többé egy sort sem írunk a csapatról, sajtótájékoztatón nem veszünk részt. Borossebesben az UTA vezetőségének azonnal reagálnia kellett volna, és leszedetni ezt a szégyenteljes politikai szöveget, aminek nincs helye a focipályán, semmi köze a bajnoksághoz, Aradhoz, a csapathoz.
Az Aradi Nap a várhatóan szokásosan, minden forduló előtti csütörtökön tartott sajtótájékoztatón, vagyis szeptember 25-én visszaszolgáltatja a kapott sajtóigazolványt, amellyel ingyenesen látogathatta a meccseket.
Az Aradi Nap javasolja minden Arad megyei magyar UTA szurkolónak, hogy tiltakozásul, a demokratikus véleménynyilvánítás megvédésének nevében, többé ne menjen a csapat mérkőzéseire.

Irházi János

felelős szerkesztő

 

(Fotó: newsar.ro)

Categories: Aktuális, Slider