Székely Szüreti Bál Pécskán [VIDEÓ]

Székely Szüreti Bál Pécskán [VIDEÓ]

Aki ott volt, az remekül érezte magát, aki pedig nem, annak szavakban képtelenség érzékeltetni, hogy a szervezésnek és a jelenlévőknek köszönhetően mennyire jó hangulatú volt Pécskán a III. Székely Szüreti Bál.
A hagyományteremtő rendezvény szombaton kora délután „toborzóval” indult, a muzsikusokat, a kisperegi Roulett-et és a táncosokat három szekér vitte körbe a városban, több helyen is megálltak, hogy megalapozzák az esti hangulatot. Az érdeklődőknek a battonyai Szivárvány Néptánc és Hagyományőrző Egyesület, a Búzavirág tagjai és pécskai székely fiatalok táncoltak, énekeltek. Közben a bál két lelke és főszervezője, Baltă-Taics Tünde és Borsos Endre pereccel, borral kínálta a közönséget.
Az esti, teltházas bálon 650 személy vett részt, a pécskaiakon kívül Tornyáról, Aradról, Nagyiratosról, Majláthfalváról, Szapáryligetről, Hódmezővásárhelyről, Mezőkovácsházáról és Budapestről is érkeztek, így érthető, hogy a két hatalmas, egybenyíló sátor zsúfolásig megtelt. A hangulatot a Roulette emelte fel, majd a két sztárvendég, Kaczor Feri és Csocsesz röpítette az egekbe.
A III. Székely Szüreti Bál fő támogatója Antal Péter polgármester és Miodrag Stanoiov alpolgármester volt.
A bálra való toborzás első helyszíne a szökőkút volt, itt készítette az alábbi kisfilmet az Aradi Nap:

Categories: Életstílus, Slider