A magyar határig aszfaltozták a sztrádaszakaszt

A magyar határig aszfaltozták a sztrádaszakaszt

A kivitelező Astaldi-MaxBögl konzorcium ma bejelentette, hogy a felüljárók és vízáteresztők közvetlen környékének kivételével a magyar határig leöntötték a Pécska-Nagylak sztrádaszakasz aszfalt kötőrétegét. Dănuţ Dascălu helyettes telepvezető a Mediafaxnak azt nyilatkozta, hogy a 22 kilométeren a kopóréteg is felkerül augusztus végéig, és várhatóan a január 15-i határidő előtt, már decemberben végeznek az úttal. Felüljárókról, egyéb „kellékekről” nem tett említést.
Sokra viszont nem megyünk vele, még akkor se, ha a magyar fél is eléri a határt őszre és összekötik a két sztrádát, ugyanis román oldalon nincs hol felhajtani rá. Az Arad-Pécska szakasz – Arad után Pécskánál van az első lehajtó, s ez már a másik szakasz része – befejezésének kivitelezőjét csak augusztus 25-én jelentik be, s kicsi a valószínűsége, hogy a nyertes végez Arad és Pécska között év végéig, látva, mennyire leromlott a pécskai felüljáró-lehajtó, valamint az aradi csomópont lehajtóinak állapota, az út alapja.
Idő szempontjából a legideálisabb az lenne, ha az Astaldi-Max Bögl fejezné be ezt is, mert nekik már kint vannak a gépeik, eszközeik. Ugyanakkor ismerve a romániai bürokráciát, eltelik majd egy kis idő, amíg megépül és megnyílik a sztrádán a határállomás, ehhez a két ország több minisztériumának előkészítése, rendeletek tucatja szükséges, végül kormányközi egyezmény kell brüsszeli jóváhagyással.

Categories: Aktuális, Slider