Tűzugrásra hívta a pécskaiakat a Búzavirág [VIDEÓ]

Tűzugrásra hívta a pécskaiakat a Búzavirág [VIDEÓ]

Csaknem százan gyűltek össze vasárnap délután 6 órára a pécskai futballpálya melletti Csárda előtt, hogy megnézzék a Búzavirág Egyesület által hagyománynápoló céllal immár második évben megszervezett Szentivánéji Tűzugrást.
A műsort a Búzavirág Néptáncegyüttes táncosai kezdték el az akkor még meggyújtatlan farakás körül, őket követték a kisebb csoportok: az óvodásokból álló Bojtocska és az elemi, illetve gimnazista diákokat felvonultató Kis Boglárka és Nagy Boglárka.
A „nagyok” rituális tánccal gyújtották meg a tüzet fáklyákkal, miközben táncoslányok virágszirmokat szórtak köréje. Ezután valamennyi csoport tagjai közös körtáncba kezdtek a tűz körül, köztük Engi Márta és Bartók Deborah, az előadás művészeti vezetői.
A dinamikus szabadtéri előadás tetszett a nézőknek, így mire a tűzgrásra került sor, a táncosok buzdítására, a jelenlévők közül sokan bekapcsolódtak.
A műsort a Búzavirág Kultúrális Egyesület szervezte a helyi RMDSZ Nőszervezettel együttműködve, Pécska Város Polgármesteri Hivatala és a helyi tanács támogatásával.

 

Szöveg, fotó, kisfilm:

Sinka Pál

Categories: Életstílus, Slider