Színes programok és sok érdekesség várja a május 1-i hosszú hétvégén Füzesgyarmatra látogató vendégeket

Színes programok és sok érdekesség várja a május 1-i hosszú hétvégén Füzesgyarmatra látogató vendégeket

Füzesgyarmat kisváros a Nagy-Sárréten, a 47-es főút mentén Szeghalomról északra található. A Békés megye északi részén fekvő, vasúton is megközelíthető település Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye határán helyezkedik el.

A várost csodálatos strandja és a köré szerveződő szálláshelyek és szolgáltatások teszik turisztikailag vonzóvá. A szépen parkosított strandon két feszített víztükrű medence mellett gyermekpancsoló várja a felüdülést keresőket. A gyógyulni vágyók a „Sárrét Gyöngye” gyógyvíz áldásos hatását ismerhetik meg az ülőmedencékben, mely segítségével főleg a mozgásszervi és nőgyógyászati betegségben szenvedők találhatnak enyhülést. A strandon 36 férőhelyes turistaszálló biztosít kulturált szálláslehetőséget. Közvetlenül a fürdő mellett található a ­Körös-Sárrét egyetlen háromcsillagos szállodája, a Thermal Hotel Gara Gyógy- és Wellness Szálloda***, valamint a térség egyetlen háromcsillagos Termálkemping.

Füzesgyarmat városa évente több nagyobb rendezvénnyel várja a helyi lakosokat és az idelátogatókat. Ezek közé tartozik a már hagyománnyá vált május 1-i majális, melynek a Kastélypark Fürdő ad otthont. Ezt a napot reggeltől estig tartó kulturális és sportprogramok teszik színessé. 9 órakor pörkölt és gulyásfőző verseny, 10 órakor pedig az Erős Emberek Versenye kezdődik, míg 13.30 órától lép fel a Dred és Doris duó. Ezen felül egész nap ingyenes a Fürdőbe a belépő.

A hosszú hétvége rendezvénysorozata a III. Fűszeresek és Kézművesek Vásárával folytatódik május 3-4-én (szombat-vasárnap), ahol több mint 50 kiállító termékei közül lehet válogatni. Lesz eperbor, sajtok, mézek, lekvárok, kolbászok és békési tájjellegű ételek. Emellett a családokat Bohóc Show szórakoztatja, és be lehet nevezni a Sárkánykészítő-és Eregető Bajnokságra is! Szombat este a Hevesi Happy Band ad koncertet.

A messzebbről érkezők számára a Thermal Hotel Gara*** Gyógy-és Wellness Szálloda kínál szálláslehetőséget és további programokat. A Szálloda akciós csomagajánlata magában foglalja a 4 nap/3 éjre szóló szállást kétágyas szobában, félpanziós ellátással és wellness szolgáltatásokkal. Minden vendégnek jár a szobába bekészített meglepetés, valamint egy 30 perces frissítő masszázs. Programlehetőségek: a füzesgyarmati Mini Állatpark megtekintése, lovaglás, sétakocsikázás, májusfa állítás tavaszköszöntő ünnep keretében, szombat este anyák napi zenés vacsora. Mindezek mellett térítésmentes WiFi használat és díjmentes parkolás áll a vendégek rendelkezésére.

A Tourinform Iroda nyitva tartása a hétvégén: csütörtöktől vasárnapig 10.00 órától 17.00 óráig.

Munkatársunk a május 1-én a Kastélypark Fürdő bejáratánál elhelyezett információs pultnál, május 2-án az Irodában, 3-án és 4-én pedig a Kézművesek Vásárán az információs pultnál lesz megtalálható.

Ezeken a napokon is folyamatosan lehet kerékpárokat kölcsönözni.

Legyen Ön is Füzesgyarmat vendége a május eleji hosszú hétvégén!

(x)

Categories: Életstílus