Női kézbe kerül Kisiratos, Pécskán Bölöni a jelölt, Peregen Kovács újrázna

Női kézbe kerül Kisiratos, Pécskán Bölöni a jelölt, Peregen Kovács újrázna

Három jelentős Arad megyei magyar közösségben rangsorolták a hétvégén a június 5-i helyhatósági választások RMDSZ-es tanácsosjelöltjeit: Pécskán a helyi szervezet közgyűlése szavazta meg a névsort, Kisiratoson és Kisperegen pedig állóurnás előválasztáson döntöttek a lakosok helyi tanácsosi listáról.
A Pécskai RMDSZ polgármesterjelöltje Bölöni György jelenlegi megyei tanácsos, a helyi szervezet elnöke, aki ekként – az alapszabályzat értelmében – alanyi jogon a listavezető helyre került. A közel százfős közgyűlés a többi jelentkező sorrendjéről döntött, így a következő névsor alakult ki: Bölöni György, Bartok András, ifj. Zágoni-Szabó András, Süli Julianna, Tóth Brigitta, Kovács Márton, Nagy István; hogy a pécskai RMDSZ teljes listával vehessen részt a szavazáson, a fennmaradó helyekre felkérés alapján neveznek személyeket a helyi közösségből.

Kisiratoson 356-an éltek az előválasztás lehetőségével. Az állóurnás rangsorolás előtt már eldőlt, hogy az RMDSZ kisiratosi szervezetének polgármesterjelöltje Korondi Józsa Erika. A jelenlegi polgármester és helyi RMDSZ-elnök, Almási Vince nem vállal újabb mandátumot, és a tanácsosi listavezetői helyről is lemondott. Helyi megegyezés alapján a kisiratosi ifjúsági szervezet egy ún. befutó helyet kap a tanácsosi listán, így az AMISZ által javasolt Antaluţa Petra került az ötödik helyre. Az így kialakult RMDSZ-es tanácsosi lista: Andó Antal, Kiss József, Halai Attila, Andó László, Antaluţa Petra, Miklós Tibor, Almási Gábor, Dani Lajos, Lőrincz Lajos, Kiss Lajos, Tóth Hajnalka, Szatmári Attila, Csiky Tamás, Német Emese.

Kisperegen a jelenlegi polgármester, Kovács Imre újabb mandátumot pályáz meg az RMDSZ színeiben, és megújult csapattal vág neki a kampánynak. A helyi konszenzus értelmében a listavezető helyet az elöljáró kapta, az RMDSZ-elnök Hajas István a második. A vasárnapi állóurnás előválasztáson a 262 leadott voks összeszámlálása után a következő további sorrend alakult ki: Rédi Csaba, Rostás István, Balogh Krisztina Elvira, Vörös Mihály, Orth József Norbert, Kovács Endre, Farkas Sándor, Sinka János, Veres Imre, László Beáta Mónika, Wuchti Kinga, Faragó Etelka Ilona.

A rangsoroló küldöttgyűlések ezen a héten is folytatódnak Arad megyében.

Az RMDSZ Arad megyei szervezetének sajtóközleménye

Fotó: Korondi Józsa Erika

Categories: Aktuális, Slider