Kelemen Hunor sajtótájékoztatója Aradon

Kelemen Hunor sajtótájékoztatója Aradon

Ma délben Kelemen Hunor az RMDSZ elnöke, a Szövetség államfőjelöltje Faragó Péter képviselő, megyei elnök társaságában megtartotta hagyományos sajtótájékoztatóját az október 6-i megemlékezések előtt. Elmondta, a többi jelölt mindenféle paktumot köt a választókkal, ő viszont csak egy paktumot akar: azt, hogy a jelöltek a kampányban tartózkodjanak a személyes támadásoktól, és saját programjukról beszéljenek a választóknak. És ismertessék, milyen országképet akarnak.
Kiemelte, nagy szükség lenne a tiszteletre, a respektre az állami intézmények és az állampolgárok között, de miért vár az állam tiszteletet a lakosoktól, ha ezt ő sem adja meg nekik.
Választási programjából kiemelte az oktatást, szerinte erről minden jelöltnek el kellene mondania a véleményét. Nála az oktatás középpontjában a diák áll, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy sajnos a pedagógusok munkaidejének hatvan százaléka fölösleges adminisztratív feladatokkal telik el. Végül idézte Tudor Arghezit, aki egyszer megjegyezte, “Románia nem egy üzlet”. Kelemen Hunor szerint sajnos ez a mai napig érvényes, mert a politikusok java része üzletnek tekinti az országot.

Categories: Aktuális, Slider