Aradi Kamaraszínház: Pesti Broadway-musical az ’56-os forradalom emlékére

Aradi Kamaraszínház: Pesti Broadway-musical az ’56-os forradalom emlékére

Október 23-án, szerdán, 18 órától az Aradi Kamaraszínházban a Budapesti Operettszínház nagy hagyományokkal rendelkező iskolája, a Vasutas Zeneiskolával közösen működtetett Pesti Broadway Stúdió, Tábori György Utazás c. rock-musicaljét mutatja be. Az előadás, amelyet Lady Budapest címmel játszott az Operettszínház, az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek állít emléket.
A történet egy nőről szól, egy igazi Ladyről, aki bármit megtenne, hogy kimentse szerelmét az 56-os megtorlás őrületéből. Főszereplői Veres Pál egyetemi oktató és forradalmár, valamint szerelme, Lady Aeshton, a bátor angol hölgy.
Tábori György regénye egyszerre tartalmazza egy olyan ember élettapasztalatát, aki mind Magyarországon, mind külföldön megismerte az életet, és egy olyan író zseniális feszültségkeltését, aki magával Hitchcockkal is dolgozott. A rock-musical Kocsák Tibor és Miklós Tibor műve, akik kétségtelenül elsők a magyar történelem viharos pillanatainak színpadra állításával, jelen esetben kitűnő zenével. A darabot, mint azt az Operettszínházban is, Somogyi Szilárd rendezte.
Az előadást az Aradi Kamaraszínházban (Bábszínház épülete) tekinthetik meg az érdeklődők október 23-án, 18 órai kezdettel.
Az ünnepi előadásra a belépés ingyenes. Helyeket a nagyszínház pénztárában lehet igényelni.
Az aradi előadás a Magyar Kormány – Nemzetpolitikai Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megvalósuló program keretében jött létre.

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider