Nyugati Szövetség: évi 0,5 euróval támogatjuk működését

Nyugati Szövetség: évi 0,5 euróval támogatjuk működését

Kolozsváron a helyi tanács már megszavazta, most Arad következik, hogy a helyi tanács rábólintson: minden lakos évi 0,5 eurós illetékkel támogassa az Arad-Nagyvárad-Kolozsvár-Temesvár alkotta, 2018-ban létrejött Nyugati Szövetség (Alianţa Vestului) működési költségeit, adta hírül az actualitatiarad.ro. S habár a négy megyeszékhely vezetői, politikusai hangoztatják, szó sincs bármiféle leszakadási kísérletről a központi, bukaresti közigazgatás alól, nyilvánvaló a polgármesterek nem azért szövetkeztek, hogy időnként kártyázzanak a klubban. Fő céljuk, hogy Bukaresttől függetlenül pályázhassanak uniós forrásokra mind a négy megyét-megyeszékhelyt érintő nagyberuházások finanszírozása érdekében, és várhatóan majd keresik a kiskapukat a közigazgatási törvényen, amelyeken átsurranva önállóan dönthetnek bizonyos kérdésekben.
Nem véletlen, hogy a megalakuláskor néhány bukaresti hírtelevízióban hisztérikusan követelték a négy polgármester azonnali letartóztatását.
Arad 160 ezer lakosa tehát 80 ezer euróval járul hozzá, hogy a Nyugati Szövetség apparátusa, például pályázatokat írjon.
Miután Gheorghe Falcă polgármester már EP-képviselő, Aradot Călin Bibarţ ideglenes polgármester képviseli.
A négy város egyik első célja, hogy például a parkolási bérletek mindegyik megyeszékhelyen érvényesek legyenek.

Fotó: Ilie Bolojan (Nagyvárad), Emil Boc (Kolozsvár), Nicolae Robu (Temes), Gheorghe Falcă (Arad) polgármesterek az aláírás után

Categories: Aktuális, Slider