Gasztroturné: Kisiratos belengette az igazi magyar vendégszeretetet [VIDEÓ]

Gasztroturné: Kisiratos belengette az igazi magyar vendégszeretetet [VIDEÓ]

Az Arad Megyei Tanács által kezdeményezett Gasztroturné mai állomása Kisiratos volt (jövő szombaton Lippa következik), és a házigazdák szívüket-lelküket odatették, hogy a vendégek – köztük egy barcelonai ifjú hölgy is – jól érezzék magukat, felejthetetlen élményben részesüljenek.
A turista csoportot a polgármesteri hivatalnál Korondi Erika polgármester, Andó László alpolgármester és a vendéglátó csapat fogadta, nem utolsó sorban Faragó Péter parlamenti képviselő is, aki szintén végig együtt volt a vendégekkel.
Korondi Erika a díszteremben bemutatta a községet, a hagyományokat, a múltat, a jelent, és válaszolt a kérdésekre. Ezt követően a csoport meglátogatta a tájházat és falumúzeumot, ahol az alapító néhai dr. Almási Béla fia volt a házigazda, majd következett a strand. Kár, hogy az időjárás visszafogta a fürdeni vágyókat.
A strand teraszán a helyi felnőtt citerazenekar – köztük Almási Vince ex-polgármester – nótacsokorral, a fiatal néptáncosok pedig a csepergő eső ellenére egy rövid programmal adták meg az alaphangot a folytatáshoz. Ide becsöppent, többek között Iustin Cionca megyei elnök is.
A turista csoportnak ebédre borjúpörköltet, babgulyást készítettek házi kenyérrel, salátával, de kínáltak mellé kalácsot, cseresznyét is. És nem utolsó sorban a minden helyszínen elmaradhatatlan házipálinkát.

Categories: Életstílus, Slider