Szánalmas pálya, játék: UTA-Hermannstadt 1-1

Szánalmas pálya, játék: UTA-Hermannstadt 1-1

Használt Bálint László vezetőedzőnek a szurkoló-felrázó nyilatkozata a mérkőzés előtt – miután kiderült, hogy alig adnak el virtuális jegyeket –, mert drukkerek csoportja gyűlt össze a stadion előtt, hogy rigmusokkal, füstbombákkal jelezzék kitartásukat a csapat mellett. Mindez azonban édeskevés volt a győzelemhez, de nem azért, mert a pálya állapota Arad szégyene.

Az első félidőben langyos, unalmas játék folyt, a második játékrészben viszont a vendégek sokkal bátrabban kezdeményeztek, helyzeteik voltak, mégis az aradiak szereztek vezetést a 62. percben Albu fejes góljával. Az öröm kurta volt, mert négy perccel később Mayoral kiegyenlített.

Véleményes eset volt a 71. percben, amikor a Hermannstadt támadásánál Mayoral a hálóba rúgta a labdát Iacob tenyere elől, de Kovács István játékvezető úgy ítélte meg, hogy szabálytalanság történt. Tény, az UTA a második félidőben csak kereste önmagát ambíciótól, céltudatosságtól mentes játékot produkálva. Még akkor is, ha a hosszabbításban csak a kapufa mentette meg a vendégeket a vereségtől.

Az UTA továbbra sem képes megszerezni második győzelmét az új stadionban (októberben sikerült először), pedig a nagyszebeniek jobbára vergődnek a bajnokságban és a 14. helyen tanyáznak.

UTA: Iacob – Shlyakov, Erico, Benga, Roumpoulakou – Oroian (14.p.Roşu), Albu (79.p.Melinte), Vorobjovas, D. Rusu (70.p.Miculescu) – Roger jr., Antal (70.p.Buhăcianu).

Hermannstadt: Figueiredo – Mățel, Matricardi, I. Stoica,Opruț –Belu Iordache, Dâlbea (17.p.Petrescu), Pires, Sîntean – Addae – David Mayoral.

Február 13-án 14.30-tól Chindia Târgovişte-UTA.

Fotó: archív, uta-arad.ro

Categories: Slider, Sport