Pécskára látogatott a kínai nagykövet

Pécskára látogatott a kínai nagykövet

Ma, csütörtökön kora délután Pécskára látogatott Hszü Fejhong, a Kínai Népköztársaság bukaresti nagykövete, hogy egy rövid városnézést, ismerkedést követően részt vegyen a Pécskai Pro Kína Klub megalakulásán, lévén ez az első baráti klub, amelyik Arad megyében vidéki településen alakul.
A nagykövetet, feleségét és a kíséretében lévő követségi politikai titkárt Antal Péter polgármester kenyérrel, sóval fogadta a hivatal előtt, de jelen voltak az intézmény dolgozói is. A kenyeret, a sót román és magyar népviseletbe öltözött fiatalok kínálták a nagykövetnek és kíséretének.
Jelen volt még, többek között Miodrag Stanoiov alpolgármester, Andó András, a megyei tanács stratégiai igazgatója, Lizica Mihuţ a Román-Kínai Ház aradi kirendeltségének elnöke, helyi tanácsosok.
A küldöttséget a polgármesteri hivatal dísztermébe kísérték, ahol a vendéglátók, vendégek nagyra értékelték a találkozás fontosságát. A vizit az ipari övezetben, a 2-es sz. Általános Iskolában, a Bivalyfarmon folytatódott, majd a díszteremben zárult, ahol hivatalosan is megalakult a Pécskai Pro Kína Klub. Az elnöke Antal Péter polgármester.

Categories: Aktuális, Slider