Hősök: UTA-Dunărea 4-1

Hősök: UTA-Dunărea 4-1

Ahogyan az idegenbeli 1-3 megkövetelte, az UTA merészen és agresszívan kezdte a visszavágót a Dunărea Călăraşi ellen. A 17. percben Dennis Man szerzett vezetést az aradiaknak, majd a 33. percben Curtuiuş fejese már a továbbjutást jelentette. A 76. percben Rus 3-0-ra növelte a különbséget, de négy perccel később a Dunărea Balint révén visszahozta a vendégek számára a meccset.
Tény, az aradiak védelme végig „dadogott”, többször is csak a szerencsének köszönhették, hogy a vendégek nem találtak a kapuba. Most aztán kibújt a lóláb, hogy az amúgy kiváló védő, de a párharcokban már rendre lemaradó, elkéső Sorin Botişt ideje leváltani.
Az UTA a 74. perctől, Manea kérdőjeles kiállítását követően tíz emberrel játszott.
A hosszabbítás 8. percében Ciprian Rus 18 méterről eleresztett lövéséből szerzett góllal hozta vissza az aradi reményeket.
Az UTA minden játékosa inkább „meghalt” volna a pályán, mint hogy elbukja az osztályozót. Nagy Roland vezetőedző felkészítésének, a játékosok hozzáállásának köszönhetően zsebre vághatták a sikert. Mert megérdemelték.
És a remények megmaradtak, jövő szerdán újabb vízválasztó az aradiaknak a Voluntari ellenében.
Szánalmas, hogy a DigiSport1 két kommentátora hiába igyekezett „semleges” maradni, kisugárzott, hogy a Dunărea továbbjutását akarják. Jellemző, “Kárpátokon túli” román sajtós mentalitás.

(ij)

Categories: Slider, Sport