Az RMDSZ EP-jelöltlistája: Faragó Péter a hatodik helyen

Az RMDSZ EP-jelöltlistája: Faragó Péter a hatodik helyen

Az RMDSZ EP-listájának első két, bejutást jelenthető helyén a két jelenlegi EP-képviselő, Winkler Gyula és Vincze Lóránt-György áll.

A listán szerepel két jelenlegi romániai törvényhozó: Faragó Péter képviselő és Turos Lóránd szenátor, olvasható az Agerpres hírében.

Szintén az EP-képviselőjelöltek listáján van Csibi Attila Zoltán erdőszentgyörgyi polgármester, Lőrincz Helga nagyenyedi alpolgármester, Bors Béla csíkszeredai alpolgármester, Pogocsán Ferdinand Zoltán dévai alpolgármester, Bege László Balázs gyergyóalfalui alpolgármester, valamint Szilágyi Róbert István, a Szilágy megyei tanács alelnöke és Kovács Mihály Levente, a Maros megyei tanács alelnöke.

A listán van még három nyugdíjas és egy egyetemista jelölt is, továbbá ügyvédek, tanárok, vállalkozók. A 43 jelöltből 14 nő.

Az RMDSZ EP-jelöltlistájának első tíz helyén a következők állnak: Winkler Gyula EP-képviselő, Vincze Loránt-György EP-képviselő, Szilágyi Dóra-Emese programmenedzser, Szilágyi Zsolt vállalkozó, Zazula Béla vállalkozó, Faragó Péter képviselő, Lőrincz Helga nagyenyedi alpolgármester, Szilágyi Róbert István Szilágy megyei tanácselnök-helyettes, Bors Béla csíkszeredai alpolgármester, Turos Lóránd szenátor.

Az európai parlamenti választások szavazólapján az RMDSZ az első pozíciót foglalja el.

Az EP-választásokon a választások napjáig, június 9-éig 18. évüket betöltő állampolgárok szavazhatnak. Románia összesen 33 képviselőt küldhet az Európai Unió törvényhozó testületébe.

Fotó: https://www.facebook.com/faragopeter.rmdsz

Categories: Aktuális, Slider