Felméri Péter ismét Aradon

Felméri Péter ismét Aradon

Október 22-én 18.00 órától. a Bábszínházban lép fel az ismert hunorista. Az előadás címe: A jövő sem a régi.

A jövő sem a régi: mire utalsz a címmel?

Régebben, ha szóba jött a jövő, a teleportálásról beszélgettünk, most meg a komposztálásról. Gyerekkoromban a repülő autót nem úgy képzeltem el, hogy Elon Musk kilövi a Tesláját az űzbe. Eddig a génmódosított növények voltak az ellenségek, most meg jól lenne úgy génmódosítani, hogy túlélje a krumpli a klímaváltozást. Sőt, ahhoz, hogy önmagam lehessek, régebben nem kellett előfizessek a spotifyra. Szóval én ezt az egészet másképp képzeltem el, de hát már a jövő sem a régi.

Milyen témákat érintesz az esten?

Az egyik nagy dilemmám, hogy felszedtem pár kilót és akkor most mi legyen? Kezdjek el mozogni, edzeni, vagy csak fogadjam el, hogy ilyen az apatest? Elgondolkodtam azon is, hogy a nevetés gyógyít, de azért mégsem ér fel egy vese műtéttel. A köhögésen is inkább ront mint segít. Minden mellett persze szeretnék jó apa is lenni, nem olyan, mint a köcsög Darth Vader a Csillagok háborújában, aki évekig rá se nézett a gyerekeire, majd amikor végre találkoznak, levágja a fia egyik kezét.

Mennyiben lesz más a korábbi estekhez képest?

Először is mindenben. Ez egy vadonatúj humorest, teli frissen kitalált poénokkal, gondolatokkal, amik mostanában kerülgetnek és nem hagynak aludni. Szerencsére mindig történik valami, amin lehet bosszankodni, vagy aminek lehet örülni.

Az egyre abszurdabb világban nehezebb vagy könnyebb anyagokat írni egy esthez?

Könnyebb.

Néha meg nehezebb.

Attól függ végül is.

Keddenként elég jól megy. És a csütörtökök is erősek.

A szombatok és vasárnapok kevésbé, mert akkor itthon vannak a gyerekek és játszani kell velük.

Változott-e a humorod, a stílusod az első önálló estekhez képest?

Láttál engem fellépni az elején, 15 éve? Remélem, hogy jobb lettem, érettebb és legalább 50%-al viccesebb. De a biztonság kedvéért feltettem a kérdést a ChatGPT-nek is, tőle ezt a választ kaptam: “Humorista és komikus előadók gyakran fejlődnek és alkalmazkodnak az idők változásaihoz, és az stílusuk, tartalmuk és humoruk is változhat a különböző időszakokban. Az ilyen változásokhoz azonban a legfrissebb információkra van szükség. Ha érdekli Felméri Péter aktuális munkássága vagy humorstílusa, javasolnám, hogy nézze meg a legújabb fellépéseit” Köszi szépen ChatGPT, magam sem mondhattam, volna jobban!

Jegyek kaphatók:

🌐 ONLINE: https://www.eventim.ro/lang/hu/jegyek/felmeri-peter-a-joevo-sem-a-regi-arad-teatrul-de-marionete-618657/event.html

🎟 OFFLINE:

👉🏻 az RMDSZ székházban (Episcopiei 32., H-Cs: 9-17, P: 9-13 óra között)

WWW.FELMERIPETER.HU

(Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Főoldal-5