Szociális intézmények botránya: Aradon is hullnak fejek

Szociális intézmények botránya: Aradon is hullnak fejek

A július 10. és 19. között folytatott ellenőrzések nyomán összesen 99 szociális intézményt zártak be vagy függesztették fel a tevékenységüket – közölte csütörtökön az Országos Szociális Felügyeleti és Kifizetési Ügynökség (ANPIS), amelyet az Agerpres idézett.

Az ANPIS közleménye szerint Bukarestben 44, Girgiu megyében 21, Ilfov megyében 9, Máramaros megyében három, Arad, Gorj, Szatmár, Ialomiţa, Iaşi és Konstanca megyében két-két, Maros, Neamţ, Vâlcea, Olt, Brăila, Călăraşi, Tulcea, Teleorman, Argeş és Kolozs megyében egy-egy létesítményt zártak be vagy függesztették fel a tevékenységét.

Hogy mely a két bezárt-felfüggesztett Arad megyei intézmény, hivatalosan nem közölték.

A szociális létesítmények országos szintű ellenőrzését Marcel Ciolacu kormányfő rendelte el, miután több mint száz idős bentlakót mentettek ki a rendőrök három voluntari-i idősotthonból, amikor kiderült, hogy bántalmazták, éheztetették és ingyenmunkára kényszerítették őket. 

A miniszterelnök ma kérte a fenntartó Arad Megyei Tanácstól az AJPIS és a megyei gyermekvédelmi igazgatóság (DGASP) vezetőinek leváltását, de vélhetően másoknak is távozniuk kell a rendszerből.

Categories: Aktuális, Slider