Emelkedőben az iskolai drogfogyasztás

Emelkedőben az iskolai drogfogyasztás

Marcel Ciolacu miniszterelnök kedden kijelentette, hogy az iskolai drogfogyasztás aránya kezd emelkedni, és elmondta, tárgyalni fog Cătălin Predoiu belügyminiszterrel is, hogy a következő tanév elején már készen legyen egy koherens prevenciós program, olvasható az Agerpres hírében.

A kormányfő a Ligia Deca tanügyminiszterrel tartott munkamegbeszélése után kijelentette, hogy bár az iskolai zaklatás és erőszak jelensége esetében nem beszélhetünk még “járványszerű terjedésről”, a drogfogyasztás aránya kezd emelkedni a romániai iskolákban.

“Ezt nem szabad eltitkolnunk, beszélnünk kell róla, pszichológusokra van szükségünk az iskolákban, hogy segítsenek azoknak a gyerekeknek, serdülőknek, akik beleestek ebbe a kísértésbe. Segíteni kell nekik, hogy minél hamarabb kikerüljenek ebből a helyzetből” – fejtette ki Ciolacu.

A miniszterelnök szerint ezek a dolgok a fejlődés velejárói, és a román államnak kötelessége minden erőfeszítést megtenni a helyzet orvoslására. Leszögezte: a nyári vakáció idején a tanügyi és a belügyi tárcának közösen ki kellene dolgoznia egy prevenciós tervet az iskolai drogfogyasztás felszámolására, amit az ősszel kezdődő új tanév elejétől már gyakorlatba is lehet ültetni.

Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider