Az RMDSZ nem szavaz bizalmat az új kormánynak

Az RMDSZ nem szavaz bizalmat az új kormánynak

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nem fogja támogatni az új kormány beiktatását a csütörtöki parlamenti szavazáson – jelentette be szerdán Cseke Attila, olvasható az Agerpres hírében.

A leköszönő fejlesztési miniszter sajtótájékoztatóján elmondta, “érdekes” helyzet lenne, ha az RMDSZ támogatná a kormányt, miután ‘kitették’ a koalícióból. Hozzátette ugyanakkor, hogy az RMDSZ által helyesnek tartott, az ország és a helyi közösségek számára előnyös döntéseket természetesen támogatni fogják a parlamentben.

A szenátor azt is elmondta, hogy az új kormány miniszterjelöltjeinek szakbizottsági meghallgatásain az RMDSZ-es törvényhozók esetenként támogatták szavazatukkal a jelöltet, főleg azokat, akik közismerten jó szakmai eredményeket tudnak felmutatni.

Cseke közlése szerint az RMDSZ-es miniszterek távozásával a szövetség államtitkárai is távoznak a kormányból.

Úgy vélekedett, hogy a kormányváltásnak az eredeti megállapodás alapján kellett volna megtörténnie; márpedig ez az egyezség nem érintette az RMDSZ által vezetett minisztériumokat.

Kifejtette, az RMDSZ megérti, hogy a politikában szükség van kompromisszumra és rugalmasságra, de a szövetség “nem hajthat fejet” minden döntés előtt.

Fotó: facebook

Categories: Aktuális, Slider