Tragédia a Maroson: Makónál is keresik az eltűnteket

Tragédia a Maroson: Makónál is keresik az eltűnteket

Az aradi tűzoltóság és katasztrófaelhárítás (SMURD) keddi közleménye szerint kérték makói kollégáik segítségét a vasárnap esti tragikus balesetben eltűnt négy személy felkutatására.

Vasárnap este Temes megyében Perjámosnál 12 személlyel borult a Marosba egy csónak, egy három esztendős gyermek életét vesztette, négy személy eltűnt, őket keresik az aradi és temesi tűzoltók, és most hozzájuk csatlakoztak a makóiak. Vélhetően az eltűnt személyek vízbe fulladtak, de amíg a holttesteket nem találják meg, addig egy ideig eltűnteknek nyilvánítják őket.

A balesetben meghalt egy 3 éves szemlaki gyermek, négy személy – egy 29 éves aradi és egy 31 éves nagylaki férfit, valamint két nagylaki gyermek – pedig eltűnt, azóta keresik őket. A keddi keresőakcióban 31 Temes és Arad megyei katonai tűzoltó, egy búváregység és egy rohammentős egység vesz részt – közölték a hatóságok.

A csónak nem rendelkezett vízi közlekedéshez szükséges engedéllyel, és a tulajdonosa ivott, mielőtt elindultak volna. Kedden kiengedték a vizsgálati fogságból a férfit, aki vízi járművet vezette.

Fotó: ISU

Categories: Aktuális, Slider