Nem emelkednek a biztosítási díjak az Euroins csődje miatt

Nem emelkednek a biztosítási díjak az Euroins csődje miatt

Nem fognak nőni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak az Euroins csődje miatt – jelentette ki a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) elnöke hétfőn az illetékes szenátusi szakbizottságok kezdeményezte meghallgatásról való távozásakor. olvasható az Agerpres hírében.

Nicu Marcu rámutatott, az ASF már elküldte a pénzügyminisztériumnak azt a határozattervezetet, amely a 2022-es árakon maximálná a biztosítási díjakat. Az intézkedés hat hónapig lenne érvényes.

Azt is megkérdezték az újságírók az ASF elnökétől, hogy lesz-e elég pénze a Biztosítási Garanciaalapnak (FGA) a kárigények maradéktalan rendezésére.

“A garanciaalapot azért hozták létre, hogy legyen pénze. Rendelkezik a kellő forrásokkal az Euroins csődje által érintetteknek járó kártérítések kifizetésére” – válaszolt Nicu Marcu.

Az ASF pénteken jelentette, be, hogy visszavonja az Euroins Románia biztosítótársaság működési engedélyét a cég fizetésképtelenségére utaló jelek miatt. Mint közölték, az Euroins ellen csődeljárás indul, és a Biztosítási Garanciaalapot nevezik ki a társaság ideiglenes vagyonfelügyelőjévé. Feladata irányítani a cég üzleti tevékenységét és meghozni a vagyona megőrzéséhez szükséges intézkedéseket. A biztosítótársaság jelenlegi vezetőségét felfüggesztik, az FGA mandátuma pedig a felszámolóbiztos kinevezéséig tart.

Az ASF biztosításokkal foglalkozó főosztályának vezetője, Valentin Ionescu szombaton azt nyilatkozta, a biztosítási piac főbb szereplőivel folytatott egyeztetések nyomán, a piac stabilitásának biztosítása érdekében javasolni fogják, hogy a következő hat hónapban a 2022 márciusi biztosítási díjak legyenek érvényesek.

Categories: Aktuális, Slider